2011 yılında yaşanan 2 büyük depremin ardından İstanbul Şişli Belediyesi tarafından yapılan Van şişli Öğretmenevi her olanağı ile vatandaşlara ve öğretmenlere yeni yüzü ile hizmet verecek.

 

Van Şişli Öğretmenevi Şehir merkezinde, şehrin en işlek caddesinde yola sıfır mesafede, 100 araçlık otopark, 5000 metrekarelik bahçe, 200 kişilik restoran, 150 kişilik konferans salonu, 150 kişilik teras cafe, bay ve bayan kuaförü, yazlık çardak ve kamelyalarla hava alanına 6,5 Km, otogara 1,5 km yakın mesafesiyle tüm Van halkına hizmet vermeye devam ediyor. Önceleri sadece öğretmenlere açık olan Van Şişli Öğretmenevi, şimdilerde tüm vatandaşlara açık. Ve 2016 yılı içerisinde büyük çalışmalara imza atacak olan Van şişli Öğretmenevi, yeni yüzü ile öğretmenlere, kamu görevlilerine ve vatandaşlara hizmet verecek. Van Şişli Öğretmenevinde yapılan değişikliklere dair Şehrivan’a konuşan Şişli öğretmen Evi Müdürü Sinan Aydemir, 2015 yılının Ağustos ayında göreve başladığını dile getirdi. Aydemir, “Bir şeyleri öğrenene kadar zaten kış geldi. Öğretmenevimiz depremden sonra yapıldığından bu yana fazla bir ekleme yapılmamış. Önceki arkadaşlarında suçu yok, ancak mevcut borçları ödemekle uğraşabilmişler. Bizde borçlara sığınarak çalışmayacağız demedik. Ve konum itibari ile öğretmenevinin avantajını kullanalım dedik. Bahçemiz Van’da bulunmaz bir alan. Biz öncelikle ön bahçeye yöneldik. Bahçemiz öncelikle yazları çok güzel oluyor. Kışları soğuklardan kaynaklı kullanmıyoruz. Yazları bahçede gelen vatandaşlara soğuk ve sıcak içecekleri sunuyoruz. Aynı zamanda yiyecekte servisimiz var.” diye konuştu.

 

AYDEMİR: İŞÇİ MALİYETİMİZ 100 BİNE YAKLAŞTI

Şimdiye kadar yaptıkları çalışmaların ufak projeler olduğunu söyleyen Aydemir, “Daha büyük projelerimizde var. Özellikle restoranımız hizmet veremeyecek kadar küçük. Büyük bir organizasyon aldığımızda cevap yeterli olamıyor. Büyütme aşamasına girmemiz lazım. Kafeteryayla birleştirip daha da büyütmeyi planlıyoruz. Kapasitemiz de artacak haliyle. Terası da değerlendirmeyi düşünüyoruz. Düğün salonu tarzı bir yer yapmayı düşünüyoruz. Bu tarz çalışmalarla fiziki koşullar iyileştirildiği gibi personeline katkıda bulunuyoruz. Çalışanlarımız süresiz işçiler. Asgari ücretlerin arttırılmasıyla birlikte işçi maliyetimiz 100 bine yaklaştı. 35-36 sözleşmeli işçimiz var.” Dedi.

 

“TERASTA DA VAN KAHVALTISI VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Bugüne kadar kendilerine gelen en büyük şikayetin öğretmen evinde bir vokalin olmayışı olduğuna dikkat çeken Aydemir, “Bizde bunun çalışmasını yapıyoruz. Yapacağımız alanı yazları düğün salonu olarak kışları da öğretmenlerimize lokal hizmeti vermeyi düşünüyoruz. Bizim en büyük projemiz binanın üstünü bu alan için kullanmak. 1000 metrekarelik alan. Bu alanda aynı zamanda teras yapmayı düşünüyoruz. Bu terasta da Van kahvaltısı vermeyi düşünüyoruz. Van manzaralı bir kahvaltı. Ancak bazı bürokratik engeller çıkıyor karşımıza. Özellikle ruhsat konusunda. Ama gerekli izinleri almaya çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

AYDEMİR: HEM KALİTELİ HEM DE UCUZ İŞ YAPMAK İSTİYORUZ

Bahçe içinde büfe kahvaltı vermeyi düşündüklerini kaydeden Aydemir, “10 lira olacak bu kahvaltılarımız. Self servis kahvaltı tarzı olacak. Bütün vatandaşlara açık olacak. Bu kahvaltı saat sabah 11’e kadar sürecek. Ardından feysfood tarzı yemekler vereceğiz. Kahvaltı projemiz ramazandan kaynaklı şimdilik yapmayacağız ancak sahurda açığız. Burası merkeze yakın olmasından kaynaklı insanların talebi de çok. Fiyatları bu kadar aşağıda tutmamız ne kadar doğru bilmiyorum ancak çok pahalı olması da doğru da değil. Bütçeye uygun iş yapmayı planlıyoruz. Aslında olması gerekende bu sadece halkımız yeterli kadar bilgi sahibi değil. Kahvaltılarımız otel müşterilerine ücretsiz. Biz burada doğal ve organik yiyecekler sunuyoruz vatandaşlarımıza. Bütün işlerimizi ihale kanununa göre yapıyoruz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun bu konuda. Maliyetimizde düşük. Bazen zam yapmayı düşünüyoruz ancak bunu yapamayız. Biz burada hem kaliteli hem de ucuz iş yapmak istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

“ÖZELLİKLE HAFTA SONLARI TIKLIM TIKLIM OLUYOR”

Gelen müşterilerin genelinin odalardaki halılardan şikayetçi olduğuna vurgu yapan Aydemir, “Bizde halıları kaldırıp daha sağlıklı olan mikrop ve kolay kolay kir tutmayan parkelamdan yapmaya başladık. temizliği de kolay ve çok şık duruyor. Ara koridorlarımız fayanstan olacak. En büyük sıkıntımız oda sayımız. 122 tane yatağımız var ama yetmiyor. Özellikle hafta sonları tıklım tıklım oluyor. Gelenlerin çoğu eli boş gitmek zorunda kalıyor. Yüzde yüz dolulukla çalışıyoruz. Köylerde kalan öğretmen arkadaşların sosyal hayatları az olmasından kaynaklı burayı tercih ediyorlar hafta sonları. Hafta sonları talep çok fazla olunca cevap veremiyoruz istenildiği kadar. Hafta için düşüyoruz. Özellikle sınavların olduğu zamanlarda bu sıkıntıyı çok yaşıyoruz. İranlıları da almıyoruz ki öğretmenlerimize öncelik tanıyoruz. Yönetmelik değişikliği ile öğretmen evleri milli eğitimden çıktı biliyorsunuz. Haliyle kapıları tüm vatandaşlara açıldı. Halkta gelebiliyor artık. Sadece öğretmenlere göre ufak bir fiyat farkı var.” Diye konuştu.

 

OTOPARK ÜCRETLİ OLDU

Aydemir son olarak şu ifadeleri kullandı: “Toplu yemek organizasyonları alıyoruz. Aşağı katta konferans salonumuz var. kapasitemizi arttırmayı düşüyoruz. Fitness salonumuz var ancak henüz aletleri almadığımız için halka açılmış değil. gerekli bütçeyi ayarladığımızda fitness salonumuzu da üyelikle halka açmayı planlıyoruz. Temizlik konusunda çok iyiyiz. Personelimize müşterilere karşı nasıl davranılacağı konusunda bilgilendirme seminerleri veriyoruz. Mescitlerimizi bir üst kata taşıdık. Otoparkımız çok güzel ve bedava olduğu için talep çok fazla oluyor. Bizde ücretlendirmeye karar verdik.”  


ŞEHRİAVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim