Van’da Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından ‘Dönem Sonu İşlemleri ve Muhasebe Uygulamaları’ semineri düzenlendi. 
SMMMO’da düzenlenen seminerde açılış konuşmasını yapan SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, özellikle mücbir sebepten ötürü Van’da ciddi anlamda sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. 6736 sayılı kanunun çıkarılmasından sonra oda olarak görüşlerini Gelir İdaresi Başkanlığı ile paylaştıklarını ifade eden Şahin, “Çıkan taslağın Van'la ilgili ciddi sıkıntılar yaşatacağı ve mükelleflerin sıkıntı yaşayacağı konusunda kendilerini uyarmalarına rağmen maalesef 6736 sayılı kanun, bu şekliyle Van'a uygulandı ve şu anda içinden çıkılmaz bir sorunla karşı karşıya kalıyoruz. 5,5 yıldır devam eden mücbir sebep nedeniyle Van'ın Türkiye’nin her tarafında uygulanan 6736 sayılı kanunda aynı kategori ile ele alınması gerçekten haksızlıktır. Bunu değişik toplantılarda, programlarda dile getirdik. Hem bizim meslektaşlarımızın dikkatsizliği, hem de gelir idaresinin tutarsızlığı nedeniyle şu anda 500'e yakın müşteri,cezayla karşı karşıya kalmıştır. Dolayısıyla böyle bir mağduriyet yaşıyoruz. Buradan siyasilere de çağrımız, Van'la ilgilenmeleridir” şeklinde konuştu.
Program daha sonra İstanbul SMMMO Eğitmeni Yeminli Mali Müşavir (YMM) Aydın Dede tarafından sunulan Dönem Sonu İşlemleri ve Muhasebe Uygulamaları seminer ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim