AK Parti Van il Başkanı Av. Zahir Soğanda, ilçe ziyaretleri kapsamında gittiği Gevaş ilçesinin kırsal mahallelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı.

 

AK Parti Van il teşkilatı mahalle ve köy ziyaretlerine devam ediyor. Sabah erken saatlerde beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile Gevaş ilçesine gelen AK Parti Van il Başkanı Av. Zahir Soğanda, Gevaş ilçe Başkanı Bedirhan Erdem ve partililer tarafından karşılandı. İlk olarak Orta Mahalleyi ziyaret eden Soğanda burada Çiftci ailesinin taziyesinde bulundu. Daha sonra Dereağzı köyüne geçen Soğanda, burada ilçe başkan yardımcısı Tahsin Değirmeci'yi evinde ziyaret etti. Köy halkı ile sohbet eden Soğanda, köylerin sorun ve sıkıntılarını da dinleyerek çözüm aşamasında yardımcı olacaklarını ifade etti.

 

Daha sonra yine Gevaş ilçesine bağlı Akdamar Mahallesine giden Soğanda burada da iki hastaya 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Hastaların dualarını almanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Soğanda ve beraberindekiler daha sonra Göründü köyüne gitmek üzere yola çıktı.

 

Köy yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle araçlarının kara saplanması ile yolda mahsur kalan Başkan Soğanda ve partililer, yarım saatlik uğraşın sonuç vermemesinin ardından yaklaşık 1 kilometrelik yolu yaya giderek mahalleye ulaştı. Mahalle muhtarı ve vatandaşlar ile çay içip sohbet eden Soğanda, kötü hava şartlarının vatandaşa ulaşılmalarına engel olmayacağını söyleyerek mahalle ziyaretlerine devam edeceklerini ifade etti. Soğanda, mahallelilerin sorunlarına hakim olduklarını ve bu sorunların en aza inmesi için çalışmalarına devam edeceğini de ekledi. Soğanda, "Geçtiğimiz bahar aylarında il ve ilçelerimize bağlı tüm köy ile mahallelerimizi teşkilatlarımız ile ziyaret etmiştik. Herhangi bir seçim olmamasına rağmen şuan belediye başkanlarımız tüm meclis üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle temsilcilerimiz ve tüm partililerimiz köy ile mahalle ziyaretlerindedir. Kar kış olmasına rağmen teşkilatlarımızın köy ziyaretleri devam edecektir" dedi.

 

Heyet daha sonra Yuva Mahallesinde de halkla bir araya gelip, ziyaretlerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı. 

Editör: TE Bilisim