Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatına ilişkin yürütülen çalışmalarla ilgili kıdem tazminatı konusunda biraz daha çalışacaklarını belirtti.

Soylu "Tüm yetki analizlerini değerlendirdik. Hükümetimiz bize 'Dersinize biraz daha çalışın' dedi. Kıdem tazminatı konusunda dersimize biraz daha çalışacağız" dedi.

 

 

"KIDEM TAZMİNATI HEM SOSYAL HEM DE EKONOMİK AÇIĞIMIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) Meclis Toplantısı'na katıldı. Toplantıda bir soru üzerine kıdem tazminatına ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Soylu şunları söyledi:

"Kıdem tazminatı meselesi bizim hem ekonomik hem de sosyal açığımızdır. Bu açığı kapatmak da bu devletin temel görevlerinden biridir. Türkiye'de her 100 kişiden ancak 14 kişi kıdem tazminatını alabilme fırsatına sahip oluyor. Çarpıcı olan şu; bu 14 kişinin de ne kadar aldığını bilmiyoruz. Yaklaşık 10 kişiden, 8 kişiden fazlası kıdem tazminatını alamıyorsa maalesef mahkemeye müracaat etmiyor. Yaklaşık 5 aydır dünyanın birçok ülkesini araştırıyoruz. Türkiye'de de araştırma yapıyoruz. Kıdem tazminatının bugünki mevcut durumundan işverenler de çalışanlar da memnun değil. Bugün Türkiye'de 14 milyonu çok az aşkın zorunlu sigorta var. Oysa 2015 yılında 18 milyon çıkış bildirgesi var. 14 milyon çalışan var, 18 milyon giriş ve çıkış bildirgesi var. Bu konuda çok iyi çalışma yaptık."

 

"DERSİMİZE BİRAZ DAHA ÇALIŞACAĞIZ"

Kıdem tazminatı konusunda açıklamalarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Tüm yetki analizlerini değerlendirdik. Atacağımız adımla toplumun her kesimine bunu anlatıp ortak bir karar alma konusunda irade arayacaktık. Bunu hükümetimize anlattık. Daha doğrusu çok dar bir kadroya anlattık. Hükümetimiz bize, 'dersinize biraz daha çalışın' dedi. Kıdem tazminatı konusunda dersimize biraz daha çalışacağız. Birkaç alternatifimiz var. Yine inşallah çok yakın bir zamanda, Sayın Başbakanımız başta olmak üzere hükümetimize tekrar sunmaya çalışacağız. Bu sosyal hukuk devletinde hem sosyal hem de ekonomik bir açıktır. Biz de bu açığı kapatmak zorundayız. İşin doğrusu da budur. Bunu yaparken, 'ben yaptım oldu' mantığı ile yapmak çok yanlıştır. Yapılması gereken tüm sosyal taraflarla, çalışanlarla, sendikalarla, herkesle oturup konuşup doğru yöntemi bulabilme konusunda önerimizi tartışmaya açmak ve değerlendirmektir" diyerek açıklamasını noktaladı.


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim