ŞEHRİVAN HABER - Tüm dünyada güne damgasını vuran Yeni Zellanda saldırısı'nın yankıları sürerken AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva'dan anlamlı bir hareket geldi.

Bir terör saldırısı sonrası 49 kişinin hayatını kaybetmesi, 48 kişinin de yaralanması sonrası saldırı ile ilgili kınama mesajı yayınlayan Takva, twitter üzerinden yaptığı paylaşımda seçim ofisi ile ilgili kararını da duyurdu.

ŞARKILAR SUSACAK...

Takva açıklamasında: "Yenizelenda‘da Camiye yapılan vahşi saldırıda hayatını kaybedenlere saygı çerçevesinde seçim çalışmalarımızın sesli boyutunu 3 gün süreyle durduruyoruz. Olayın müsebbiplerinin kınıyor, Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum." dedi. Takva'nın seçim ofisinde saldırının hemen akabinde seçim ofisinde ve dışardaki seçim şarkıları ve benzeri etkinlikler durdurulurken şehir içinde gezen seçim araçlarında da şarkılar çalınmayacağı öğrenildi.

BİR İPTAL DE VAN'DAKİ FESTİVAL İÇİN

Öte yandan bir iptal kararı da akşam saatlerinde Van Shopping Fest adıyla düzenlenen Alışveriş Festivali ile geldi. Van Valiliği bünyesinde yapılan festivallerin etkinkilkerine de 3 gün süre ile ara verildiği duyruldu. Açıklamada: "Yeni Zellanda'da meydana gelen elim olay nedeniyle Van Shopping Fest 2019 kapsamında düzenlenecek olan tüm etkinliklere 3 gün boyunca ara verilmiştir." denildi.

Editör: TE Bilisim