'2016 TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak' sorusu için, günlerdir TEOG sonuçları 2016 sorgulama ekranı e-okul.meb.gov.tr ve meb.gov.tr adreslerinin başında sonuçların açıklanmasını bekleyen öğrenciler ve veliler sabırsızlıkla cevabını bekliyor... Sosyal medyada tepkisini ve isyanını dile getiren öğrenciler ve veliler MEB'den her an bir haber bekliyor. TEOG sonuçlarının bugün açıklanabileceği iddiası ise veli ve öğrencilerde heyecanı tavana çıkardı.

Ortaokul 8'inci sınıfta okuyan 1 milyon 170 bin 582 öğrencinin katıldığı ve liselere girişte kullanılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında altı dersten yapılan ilk dönem sınav sonuçlarının geçen hafta sonunda açıklanması bekleniyordu.

 

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçen yıl MEB'in, TEOG sonuçlarını 14 Ocak'ta açıklaması üzerine, veliler ve öğrenciler dün TEOG'un açıklanmasını bekledi ancak yine hayal kırıklığına uğradılar. Dün MEB'den TEOG sonuçları açıklaması gelmedi. Bugün öğrenci ve veliler TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını almak için gözlerini MEB'e çevirdi.



 

TEOG SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANABİLİR GÖZLER E OKUL'DA

TEOG sonuçları sorgu ekranı MEB e-okul.meb.gov.tr ve meb.gov.tr internet adreslerinden her an aktif edilebilir. Ancak MEB'den TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak kesin tarih bilgisi gelmedi.

 

TEOG SONUÇLARI 10 OCAK'TA AÇIKLANACAKTI AMA...

25 ve 26 Kasım tarihlerinde yapılan ve 1.3 milyon öğrencinin girdiği TEOG sınav sonuçlarının 10 Ocak günü açıklanması gerekiyordu. Ancak TEOG’da sorulan 5 soru ile ilgili 7 ayrı iptal davası açılmış ve mahkemeler arasında ilgili evrakların gönderilmesi sorunu nedeniyle süreç tıkanmıştı. 

 

EOG sonuçlarını bekleyen öğrenciler ve veliler Twitter'den MEB'e 'Artık açıklayın' diye tepki üzerine tepki yağdırıyor.
 

TEOG SONUÇLARI İSYANI FACEBOOK VE TWITTER'I KAYNATTI!

İşte o tepkilerden bazıları:


 

MEB TEOG SONUÇLARI İKİ AYRI PUAN

TEOG’da sonuçların açıklanması için mahkeme sürecini bekleyen MEB, hatalı sorularla ilgili çıkacak her iki karara göre puanları hesapladı. 

22 Ocak tarihinde dağıtımı yapılacak karnelere TEOG sonuçlarının işlenmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise mahkemeden çıkacak iptal ve iptalin reddine yönelik kararlara göre farklı puan hesaplamaları yaptı. MEB, mahkemenin vereceği karar göre bu cuma sonuçları açıklayacak. Vatan Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin ise MEB’in mahkeme kararı vermeden sonuçları açıklamasının büyük hata olacağını bildiği için tüm hazırlıklarını ona göre yaptığı ifade etti.

 


 

e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞ EKRANI TEOG SONUÇLARI

Veliler ve öğrenciler TEOG sonuçlarını ve TEOG puanlarını e-okul.meb.gov.tr'den ve meb.gov.tr adresinden erişim sağlanacak. Veliler bilgisayarlarının arama çubuğuna bu adresleri girerek aşağıdaki ekrana ulaşacaklar.
 

Öğrencilerin TC Kimlik Numarası ve Öğrenci Numarasını sisteme giren veliler ekranda çıkan güvenlik numaralarını da ilgili kutucuğa girerek TEOG sonuçlarına ve TEOG 1. dönem sınav puanlarına ulaşabilecekler. 

 

e-OKUL VBS 2016 
Veliler aynı zamanda e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne girerek öğrencilerin karne durumlarını, devamsızlıklarını da öğrenebilecekler. 

 

TEOG 2015 HATALI SORULARDA SON DURUM

25 ve 26 Kasım tarihlerinde yapılan ve 1.3 milyon öğrencinin girdiği TEOG sınav sonuçlarının 10 Ocak günü açıklanması gerekiyordu. Ancak TEOG’da sorulan 5 soru ile ilgili 7 ayrı iptal davası açılmış ve mahkemeler arasında ilgili evrakların gönderilmesi sorunu nedeniyle süreç tıkanmıştı. Görevli mahkeme olan Ankara 11. İdare Mahkemesi’ne evrakların önceki gün ulaşması ile süreç tekrar hız kazandı. 22 Ocak tarihinde dağıtımı yapılacak karnelere TEOG sonuçlarının işlenmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise mahkemeden çıkacak iptal ve iptalin reddine yönelik kararlara göre farklı puan hesaplamaları yaptı. MEB, mahkemenin vereceği karar göre bu cuma sonuçları açıklayacak. Vatan Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin ise MEB’in mahkeme kararı vermeden sonuçları açıklamasının büyük hata olacağını bildiği için tüm hazırlıklarını ona göre yaptığı ifade etti.



 

TEOG PUAN HESAPLAMA 

Her iki dönemde Tükçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. Yani öğrenci birinci dönem  6 ve ikinci dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınava girmektedir.

Her ortak sınavda 20 soru sorulmaktadır. Bu sınavlardaki her soru 5 puandır. Öğrencinin ortak sınav notu tıpkı yazılılarda olduğu gibi 100 üzerinden değerlendirilmektedir.

Editör: TE Bilisim