Vatandaşın şikayetine neden olan yüksek trafik sigortası primlerinde düşüş görülmeye başlandı. Sigorta şirketleri yüzde 15'e varan indirimde bulunuyor. Fiyatların daha da düşmesi bekleniyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, bazı sigorta şirketlerinden fiyat düşüşlerinin ilk sinyalleri gelirken, genel olarak rekabetin artacağı ve 6 ay içinde trafik sigortası primlerinin daha da düşeceği bekleniyor. Sektörden görüşlerini aldığımız yetkililerden biri olan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, yüzde 15'e varan fiyat düşüşüne ilişkin şöyle konuştu:

Trafik sigortasında, özellikle "Torba Yasa" ile yapılan mevzuat değişikliklerinin, maliyetleri gelecek dönemde de olumlu yönde etkileyeceğini öngördüğünü belirten Ülken, "Yapılan yasal düzenlemeler, sektörün yoğun tazminat yükünü hafifletecek ve şirketimizin de bu branştaki maliyetlerini düşürecektir. Şirketimiz primlere, indirim veya artırım anlamında etki edecek tüm parametreleri dikkatle inceleyerek sigortalılarına en doğru ve adil primleri sunmaya devam edecektir" diye konuştu.

 

6 AYA KADAR FİYATLR NORMALE DÖNER

Trafik sigortasında maliyetlerin hızla tırmanan bedeni hasar tazminat ödemeleri ve başka faktörlerle yükseldiğini belirten

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, "Değer düşüklüğü tazminatlarının artması, kusurlu sürücü yakınlarının tazminat talepleri, asgari ücretin ani artışı nedeniyle bedeni hasar ödemelerinde baz alınan rakamın yükselmesi, orijinal yedek parça kullanma şartının getirilmesi, serbest tarife rejiminin terk edilerek tavan fiyat uygulamasının getirilmesi nedeniyle yükselmişti" dedi. Gülen, şöyle devam etti:

"Bu konuları etkileyen yasal düzenlemeler gerçekleştirilince, maliyet yaratan unsurların önemli bir kısmı ortadan kalktı ve bu durum sektöre indirim olarak yansıyacak. Ama bu düşüşü hemen beklemiyoruz" dedi.

Gülen sektörün 6 ay içinde indirime gideceği ve "anormal düşüşler olmasa da, belirli oranlarda düşüşler" gerçekleşeceği beklentisini de paylaştı.

Editör: TE Bilisim