Tunceli'nin Nazimiye ilçesine iki koldan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kaymakamlık lojmanlarına eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda kaymakam koruması polis şehit oldu.

 

Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'ne bugün saat 18.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Polislerin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Nazimiye İlçesi'nin giriş ve çıkışlara kapatılırken, ilçeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan ilçeye Kobra helikopterler de gönderildi.

 

Yaralı polis şehit oldu

Bir süre tek başına çatışan polis memuru, ağır yaralandı. Helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Özel Harekat polis memuru burada yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı diğer 2 polisin ise durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

 

Roketatarlı saldırıda Emniyet Müdürlüğü'nün üst katında bulunan lojmanda çıkan yangın ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Çatışmanın ardından geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 

Editör: TE Bilisim