ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ - Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Van Bölgesel Yürütme Kurulunun seçimleri yapıldı. Yapılan seçimlerin ardından mevcut başkan Cevdet Özgökçe, 45 oy ile yeniden başkan seçildi.

 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesel Yürütme Kurulu yapılan seçimle yeni başkanını seçti. Van Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan seçime beyaz ve turuncu listenin başkan adaylarının yanı sıra Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de turizm ile uğraşan seyahat acenteleri temsilcileri katıldı. Beyaz listeden mevcut başkan Cevdet Özgökçe başkan adayı olurken, turuncu listede ise Şehrivan Turizmin temsilcisi Yusuf Kuşan oldu.

 

KUŞAN: ÖTEKİLEŞTİRMEDEN BİRLİK BERABERLİĞİ KURACAĞIZ

 

Seçimde 2 yıllık süreçte yaptıkları faaliyetleri anlatan mevcut başkan Cevdet Özgökçe’den sonra bir konuşma yapan turuncu listenin başkan adayı Yunus Kuşan, “Bizim yeni yönetim anlayışımız ayrıştırmadan birleştirmeye, zorlaştırmadan kolaylaştırmak. Bu sloganla yola çıktık ve devam edeceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden birlik beraberliği kuracağız ve acentelerimizi saygın tanınan ettiği yere getireceğiz. Turizm denildiğinde akla ilk

Acentelerimiz gelecek. Sizin hakkınızı menfaatlerini koruyup kimselere yedirmeyeceğiz, kazanç ve kar getireceğiz.” Dedi.

 

“KAÇAK İŞLETMELERE ASLA AMA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

 

Kuşan konuşmasının devamında, “Hac umre bizim işimiz, seyahat turları bizim işimiz, otel rezervasyonları bizim işimiz, araç kiralama bizim işimiz yani akla turizmle ilgili ne gelirse gelsin acenteye danışılmadan yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Haksız ve zahmetsiz kaçak işletmelere asla ama asla müsaade etmeyeceğiz ve göz açtırmayacağız. Genel merkezimizle sürekli İstişare halinde olacağız Acentelerimizin kara geçmesi ve kazancı için tüm kapıları çalacağız.” İfadelerine yer verdi.

 

KUŞAN: TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ

 

“Ben politikasından sıyrılıp biz olacağız birlik olacağız, güçlü olacağız, birbirimize saygı duyacağız, birbirimize güveneceğiz, güvenmek zorundayız çünkü hepimiz aynı tastan su içiyoruz ve aynı gemide yol alıyoruz” diyen Kuşan, tüm kamu kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkiler kuracaklarını söyledi. Acentelerin karı için hükümetin kendilerine sunduğu tüm destek fonlarından acentelerin yararlanması için çaba göstereceklerini ifade eden Kuşan, “Tüm STK ve oda başkanlıklarıyla otellerle istişare içinde olacağız ve fikirlerimizi sıkıntılarımızı dile getirip çözüme kavuşturulması için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Yönetim kurulu toplantılarımızı dönüşümlü olarak Bitlis, Muş, Hakkari illerimizde de yapacağız. Oralara acentelerimizi götürü tanıtacağız. İnfolar yapacağız ve bölgemizi çok iyi tanıyıp oralara turist çekmek için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Muş ve Hakkari havaalanına sefer sayılarını artırmak için gerekli birimlerle görüşüp Çözüme kavuşturacağız. Her şey acentelerimizin menfaati için, Kara geçirmek için her imkânı kullanacağız.” Şeklinde konuştu.

 

“SİZİN GÜCÜNÜZE DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR”

 

Kuşan konuşmasının devamına şu ifadeleri kullandı: “Ben ve yönetimim bunları yapabilmemiz için sizin gücünüze desteğinize ihtiyacımız var. Tabii ki, ancak birlik olursak başaracağız. Yönetim olarak şımarmayacağız. Kibirlenmeyeceğiz, gocunmayacağız ve yorulmayacağız, durmadan çalışacağız ve inşallah acentelerimizi hak etiği yere getireceğiz. Yeri geldi mi de bu koltuğu başka arkadaşımıza severek bırakacağız. Tutamayacağımız sözü vermeyeceğiz sizlere danışmadan fikrinizi almadan kararlar almayacağız. TÜRSAB büromuzu sizin ikinci bir eviniz gibi hmeniz için kapımızı ve gönlümüzü hep açık tutacağız çünkü TÜRSAB büyük bir aile ve bizlerde bireyleriyiz, tek bir amacımız olacak çok çalışmak ve Acentelerimize çok kazandırmak. Her şey sizin ve bölgemizin menfaati için. Yenilikte fayda var yenilikte heyecan vardır değişimde bereket vardır.”

 

ÖZGÖKÇE: BİRÇOK İNFO YAPTIK

 

Kuşan’ın ardından bir konuşma yapan mevcut başkan Cevdet Özgökçe, “Biz göreve başladığımızda bilinmedik bir TÜRSAB’ı bilindik yaptık. TÜRSAB denilen bir şey yoktu bu memlekette. Atamayla burada başkanlık yapan bir abimiz hiçbirimizin kapısını çalmıyordu. Biz başkan olduğumuzun ertesi günü Hakkari Yüksekova’ya gittik ve kaçak işletme yapanların tabelalarını kendimiz söktük. Daha sonra Muş ve Tatvan’a gittik ve devamında bu günlere geldik. Emeğimiz çok var burada. Kurumlar bizimle alışveriş yapmıyordu gidip görüşmeler yaptık. İran’a gittik. Birçok info yaptık. 2014 yılından önce ile sonrasında Van’a ve bölgeye gelen turist sayısı bellidir.” Diye konuştu.

 

“EYLÜL’ÜN İLK HAFTASINDA BU PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

 

Özgökçe, geçtiğimiz hafta vali beyin başkanlığında turizm şurası toplantısının yapıldığını ifade ederek, “Toplantıya ticaret odasından bir memur katıldı sadece. Vali bey turist neden gelmiyor dedi. Bende başka çarenin olduğunu söyledi. Bu çarenin de Kuzey Irak ile iyi iletişimlerin kurulması gerektiğini belirttim. Devamında Ermenistan ve Gürcistan ile de iletişimlerin kurulması gerektiğini belirttim. Hemen bir vali yardımcımız bu infoların yapılması için ilgilenmemi istedi. Eylül’ün ilk haftasında bu projemizi hayata geçireceğiz inşallah. Karşı listemizde olanlara saygımız var. Başkan adayımız kaçaklarla ilgileneceğiz diyor. Biz zaten bununla ilgileniyoruz.” Dedi.

 

ÖZGÖKÇE: BU BİZİM BABAMIZIN KOLTUĞU DEĞİL

 

Özgökçe son olarak şunları söyledi: “İnanın ben aday olmayacaktım. Bir dahaki seçimde de aday olmayacağım bu müjdeyi de buradan vereyim. Bu bizim babamızın koltuğu değil. Bir harabeden aldık ve bu günlere getirdik. Ofisimizi gelip görmüşsünüzdür, bir saray inşa ettik.”

 

Yapılan konuşmaların ardından beyaz ve turuncu listede yarışan adaylar için oy verme işlemi başladı. Yapılan seçimin ardından beyaz liste ile seçime giren Cevdet Özgökçe, 45 oy ile yeniden başkan seçilirken, turuncu listede yarışan Yunus Kuşan ise 22 oy ile seçimi kaybetti.

Editör: TE Bilisim