Tuşba Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemi kısıtlamaları nedeniyle işlerine ara veren veya kısıtlamaya giden tesislerini işleten esnaflardan 4 ay boyunca kira almayacağını açıkladı. 

TUŞBA BELEDİYESİ ESNAFINA 2. KEZ YARDIM ELİNİ UZATTI.
 

Tuşba Belediyesi’nden, Covid-19 salgınındaki kısıtlamalar nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen kiracılarına kira desteği geldi. Covid-19 salgının Türkiye’de ilk görüldüğü günden itibaren ciddi bir şekilde mücadele eden Tuşba Belediyesi, pandemi sürecinde ekonomik destek sağlamak amacıyla tesislerini işleten esnaftan, geçtiğimiz Mart, Nisan ve Mayıs aylarında kira bedeli almamıştı. Aralık ayı başından sokağa çıkma kısıtlamalarının tekrar başlamasıyla birlikte ticari tesislerini işleten esnafa, 2. kez yardım elini uzattı.

BAŞKAN AKMAN, ‘KİRACILARIMIZDAN 4 AY BOYUNCA KİRA ALMAYACAĞIZ’
 

Toplumun bel kemiği olan esnafa ciddi bir destek verdiklerine söyleyen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, belediye kiracılarının en önemli beklentilerinin ticari faaliyetlerine devam etmeleri için kendilerine kira desteğinin verilmesi olduğunu kaydetti. Başkan Akman, “Bu anlamda belediyemizin tesislerinden kiracı olan esnafımızdan 2020 yılı Mart, Nisan ve Mayıs aylarında kira bedeli almayarak böylelikle esnafımıza ciddi bir katkı sağlamıştık. Yeni bir yıla girerken tekrar uygulanan sokak kısıtlamalarından dolayı belediye olarak esnafımızın yanında bir duruş sergilemeye devam ettik. Pandemi sebebiyle işlerine ara vermek durumunda olan tüm belediyemizin tesislerinde kiracı olan esnaflarımızdan Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayından kira bedeli almayacağız” dedi, 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 16 Aralık 2020 tarih ve 284 Sayılı Yazısı ile teklif edilen kira muafiyeti talebinin Belediye Meclisi’nin Ocak ayı gündemine aldığını da belirten Başkan Akman, “Meclisimizde yapılan müzakereler neticesinde Covid-19 hastalığına karşı Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün genelgeleri doğrultusunda belediyemiz mülkiyetinde ve tasarrufunda bulunan taşınmazlardan faydalananların mağdur olmamaları için 1 Ocak - 30 Nisan tarihleri arasında geçerli olmak üzere 4 aylık döneme ilişkin tahsis edilmesi gereken kira bedellerinin tahsil edilmemesi uygun görülmüştür” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim