Dünya ve ülke turizminin İzmir’deki buluşması 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, dün Fuar İzmir’de başladı.

 

10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi dün İzmir’de kapılarını açtı. İzmir’de düzenlenen fuara Van Valiliği de büyük bir katılım sağladı. Van Valiliği bünyesinde fuara Van’dan önemli isimler ve kurumlarda katılım sağladı. Fuara ayrıca Van’dan Edremit, İpekyolu ve Erciş ilçe belediyeleri de katılım sağladı.

 

AKTUĞ: GÜZEL BİR FUAR YAPILIYOR

Fuara katılımla ilgili görüştüğümüz Kültür Turizm Van İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, İzmir’de fuara katılan Van standına yoğun bir ilgilin olduğunu söyledi. Aktuğ şu ifadelere yer verdi: “Çok güzel bir fuarın açılışını yaptık. 4 gün boyunca burada tanıtımlarımızı yapacağız. Van kahvaltısı, Van kedisi, halı, kilim, savat ve Van’a özgün ürünleri ve eserleri burada tanıtacağız. Van standımıza yoğun bir ilgi var.”

 

“ELİMİZDEN GELDİKÇE VAN’I TANITACAĞIZ”

Van Valiliği bünyesinde fuara katıldıklarını dile getiren Aktuğ, “Bizde müdürlük olarak, Van Valiliği bünyesinde fuara katıldık.  Gazi Emir’deki yeni fuar ve kongre merkezine ilk defa geldik. İzmir’e yakışır bir fuar merkezi olmuş. Fuar merkezi şehrin dışında ama biraz tanındığı zaman çok daha güzel olacak. Standımızın yeri konusunda bakanlığımız yardımcı oldu. Standın yapımını da İpekyolu, Edremit ve Erciş belediyelerimizin yardımı ile yaptık. Van’ı her konuda tanıtmaya çalışıyoruz. Elimizden geldikçe de bu fuarlara katılacak ve tanıtımlar konusunda çalışacağız.” Dedi.

 

PİŞKİN: VAN’I TANITMAK İÇİN BURADAYIZ

Fuarla ilgili Şehrivan Gazetesi olarak görüştüğümüz Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesi Yürütme Kurulu ikinci başkanı Engin Pişkin ise şunları söyledi: “Van’ın turizm fuarına katılması çok önemlidir. Fuar yeni yerine taşındı. Bu sene geçen seneye göre katılım çok daha fazla. Anadolu’dan ciddi bir katılım var. Bizde burada 4 gün boyunca Van’ın tanıtımı yapacağız. Önümüzde bir Emitt Fuarı var. Van’ın tanıtımı için bu fuarlar büyük önem taşıyor. Böyle bir süreçte fuara katılmak Van adına güzel bir gelişmedir. Bu anlamda Van Valiliği üzerine düşeni yapmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 

BEYAZ: VAN BÜYÜK FUARLARDA İLGİ GÖREN BİR KENT

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Beyaz fuarın ilk gün ki değerlendirmesini Şehrivan’a yaptı. Beyaz, “Yeni bir fuar alanında yapılan bir fuar. Hafta içi olması ve ilk gün olması nedeniyle bugün çok büyük bir yoğunluk yok. Bugün daha çok otellerde ve turizm konusuyla ilgilenen isimleri burada görüyoruz. Kedi ve Van kahvaltısı bize yoğunluğu arttırdı. Özellikle kahvaltı verildiği saatlerde büyük bir yoğunluk oluyor. Van’da büyük bir turizm hareketliliği yok. Buradaki insanlar Van’a gelip görmek istiyorlar. Bizde kendilerine Van’ı görmediyseniz Türkiye’nin yarısını görmemişsinizdir, diyoruz. Bu anlamda kendilerini Van’a davet ediyoruz. 4 gün boyunca fuar devam edecek. 4 gün sonrasında bizde neler olduğunu göreceğiz. Van büyük fuarlarda ilgi gören bir kenttir.” İfadelerine yer verdi.

 

VAN KAHVALTISI VE KEDİSİNE YOĞUN İLGİ

İzmir’deki fuara katılan ve katılımcılara Van Kahvaltısı ikram eden Bak Hele Bak Kahvaltı Salonuna da büyük bir yoğunluk gösteriliyor. Bak Hele Bak’ın Sahibi Yusuf Konak’ın eğlenceli tavırları, esprileri ve sormuş olduğu sorular kahvaltıya olan ilgili de daha çok artırıyor. Fuarın bir diğer önemli yüzü ise Van’da götürülen Van Kedileri oldu. Kedilere olan yoğun ilgili Van kendisinin değerini bir kez daha ön plana çıkardı.

 

İzmir’de düzenlenen fuara Van Kültür Turizm İl Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesi Yürütme Kurulu, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), Doğu Anadolu Turist Rehberleri Derneği. Elit Word Hotel, Double Tree By Hilton Van Hotel, Urartu Otel, Tamara Turizm, İpekyolu Belediyesi, Edremit Belediyesi, Erciş Belediyesi, Van Savatlı Gümüş adına Erhan Çelik, Divan Halı adına Kadir Bora, çok sayıda acente ve turizmci katılım sağladı.


ŞEHRİVAN TURİZM: ÖNDER ALTINAL / ÖZEL HABER

 
Editör: TE Bilisim