Nisan ayı içerisinde ödemeleri başlayacak olan deprem konutlarıyla ilgili Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) girişimde bulundu. Başta Başbakanlık olmak üzere, Milletvekilleri, Valilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı nezdinde girişimde bulunan Van TSO, ilin ekonomisinin ve konutlardan yararlanan hak sahiplerinin ödemeleri yapacak durumda olmadığını anlattı.

 

Nisan ayında başlayacak olan deprem konutlarının ödemeleriyle ilgili Van TSO Başbakanlık olmak üzere, Milletvekilleri, Valilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na girişimde bulundu. Hak sahiplerinin ödemeleri yapmakta güçlük çekeceğini söyleyen Van TSO Başkanı Necdet Takva, ilin ekonomisinin de bu ödemeleri kaldıramayacağını belirtti.

 

TAKVA: İLİN EKONOMİSİ KALDIRAMAZ

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2011 yılı Ekim ve Kasım aylarında meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından ilimizde yaklaşık 30 Bin konut yıkılmış, konut ihtiyacını karşılamak üzere TOKİ tarafından 20 bine yakın konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir. Ancak hali hazırda deprem dönemine ilişkin uygulamaların sonuçları ilimizde yerel bir ekonomik krize dönüşmüştür. Ekonomik krizi ve halkın refahını doğrudan ilgilendiren bu olumsuz tablonun giderilmesi için ekonomik olarak acil müdahale alanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Nisan 2015 içerisinde geri ödemeleri başlayacak olan söz konusu konutların aylık toplam geri ödemesi yaklaşık 8 Milyon TL civarındadır. Ancak ne ilimizin ekonomisi nede bu konutlardan yararlanan hak sahipleri bu rakamları ödeyecek durumda değildir.” Dedi.

 

‘EKONOMİK KRİZ BÜYÜYECEK’

Takva açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bunun için ilgili makamlar nezdinde yaptığımız girişimlerde TOKİ tarafından belirlenen yüksek fiyatlı daire fiyatlarının düşürülmesini ve geri ödemelerinin yeniden yapılandırılarak ertelenmesini talep ettik. Acil müdahale aracı olarak değerlendirdiğimiz bu talebimizin hayata geçmesi durumunda hem kent ekonomimiz hem de vatandaşlarımızın rahat bir nefes alacaklar. Ümit ederiz ki bu talebimiz ilgili makamlar tarafından kabul edilir. Aksi takdirde kentimizde yaşanan ekonomik kriz daha da büyüyecektir.”

Editör: TE Bilisim