Tuşba ilçesinde şehir içi minibüsle otomobilin çarpışması sonucu 2'si çocuk 18 kişi yaralandı. Kaza sonrası yola dökülen motorin ve yağları TOMA tarafından tazyikli su sıkarak temizledikten sonra cadde trafiğe açıldı.

TRAFİK IŞIKLARINDA KORKUNÇ KAZA

Edinilen bilgiye göre, kaza, öğle saatlerinde Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan TuşbaEmniyet Müdürlüğü önünde bulunan trafik ışıklarında meydana geldi. O.Ç. yönetimindeki 65 M 0082 plakalı şehir içi minibüs ile E.Y. yönetimindeki 65 KD 629 plakalı otomobilin çarpışması sonucu kaza meydana geldi.

MİNİBÜS İKİ TAKLA ATTI

Araçların çarpışması ile birlikte şehir içi minibüs, görgü tanıklarının iddiasına göre 2 takla attıktan sonra yan durduktan sonra olay yeri can pazarına döndü. Kazada yaralan 18 kişi bölgeye sevk edilen ambulanslarla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

YOLA DÖKÜLEN YAĞLARI TOMA TEMİZLEDİ

Kaza sonrası polis ekipleri, olası başka bir kazaya sebebiyet vermemesi için araçlar kaldırılana kadar cadde araç trafiğine kapatıldı. Yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu araçlar bulundukları yerden kaldırılırken, yola dökülen motorin ve yağları ilk önce bir polismemuru kağıtla kenara çektikten sonra, Van Emniyet Müdürlüğü'nün TOMA tazyikli su sıkarak temizlemesinin ardından cadde trafiğe açıldı.

KÜÇÜK KIZ AYAK PARMAĞI KOPTU

Kazada 6 yaşındaki C.A. isimli kız çocuğun sol birinci ayak parmağı koparken, 2 hafif yaralı da hastaneye gitmeyi reddetti. Yaralıların durumlarının iyi olduğu, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim