Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi mahallesinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bir okula el yapımı patlayıcı atıldı. Patlamada okulda maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.  

Dün gece saatlerin Vanîn ipekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesinde bulunan Erek TOKİ İlköğretim Okulu’na kimliği belirsiz kişi veya kişilerce el yapımı patlayıcı atıldı. Okulun büyük bir bölümünde maddi hasar meydana gelirken, şarapnel parçaları duvarlarda büyük delikler açtı. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdür Şükrullah Yavuzer olaya tepki gösterdi.

Yavuzer, "Okulun camları kırıldı. Şarapnel parçaları duvarlarda izler bıraktı. Okulları yakmanın kimseye faydası yok, tam tersine insanlığa ve her camiaya zararı vardır. Camiler, ibadethaneler ve eğitim kurumları, şartlar ne olursa olsun dokunulmazdır. Bu yerlere dokunanları, bölge halkının çocukları adına şiddetle kınıyorum. Okulun tatil olmasının büyük bir faciayı önledi. Bizler yoğun bir çalışma sonucunda okulumuzu, pazartesi gününe kadar eğitime hazır hale getirmek için canla başla çalışacağız” Dedi.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim