OSB’de bulunan ve milyonluk yatırım olan Van Mermer’de fabrikaya dolan kanal suları ciddi bir zarar yarattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve ülkenin büyük yatırımlarından olan Gökçenay firmasına ait Van Mermer fabrikası sulama kanalları temizlenmeyince taşan kanallar mermer fabrikasının içine doldu. 400 bin TL zararları olduğu belirtilirken, büyük yatırımın sahibi Gökçenay Grup Yönetim Kurulu üyesi Bedrettin Gökçenay: “Kimse sorumluluğu kabul etmiyor.” Dedi.

 

Haftasonu Van’a gelen Atlas adlı Alman şirket yetkililerinin de de Van ziyaretinde hayranlıklarını gizlemediği ve binlerce çalışana ekmek kapısı olan Van Mermer, taşan su kanalının mağduru oldu. Büyük risk alınarak Van’da hayata geçirilen Van Mermer şirket yetkililerin yaptığı açıklamaya göre DSİ’nin kanalları temizlememesinden dolayı mağdur oldu. Sabah saatlerinde fabrikaya gelen yetkilileri fabrika bahçesinde bulunan ve ithal edilecek mermerlerin sular altında kaldığını gördü. DSİ yetkilileri ile görüşen Van Mermer yetkilileri sorumluların topu bir birine attığını ifade etti.  

 

GÖKÇENAY: DSİ KANALLARI TEMİZLEMEDİ...

Van Mermer Fabrikası yetkilisi Bedrettin Gökçenay, fabrikalarının büyük zarar gördüğünü söyleyerek şöyle konuştu: “DSİ yetkililerini aradık. Kendileriyle ilgili olmadığını Sulama Birliğinin sorumlu olduğunu bize söylediler. Bizde Sulama Birliği ile iletişime geçtik. Sulama Birliği yetkilileri bize suların baraj suyu olduğunu ve kendilerinin sorumluluk alanı dışında olduğunu ilettiler. Yani anlayacağınız herkes topu bir birine atıp duruyor. Ama neticede öğrendik ki bu işin sorumlusu Devlet Su İşleridir. DSİ Sulama Birliğinin haberi olmadan suyu açıyor. Kanalların üzerine yapılan geçitlerde dar olduğu için toplanan ve taşan su bizim fabrikamıza ulaşıyor. Sorumlusu her kimse çıkıp hatasını kabul etsin. Kimse sorumluluğunu da kabul etmiyor. Bu işin bir an önce çözülmesi lazım. Bu su taşkınları birkaç gündür buradaki insanları mağdur etmiştir. Kanal temizlenmeden su nasıl bırakılır. Kanal pislik içerisinde. Öncelikle kanalların temizlenmesi lazım. Tüm ölçümler yapıldıktan sonra buralara menfez ve köprü bırakılıyor. Ama maalesef yapılan köprü ve menfezler bir birine uyumlu değil. Bazıları geniş bazıları ise dar yapıldığından bu sorun ortaya çıkıyor.”


ŞEHRİVAN ÖZEL: ORHAN AŞAN

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim