2011 yılında yaşanan 2 büyük depremde Van’daki birçok bina ağır hasar gördü. Bu hasarlı binaların bir kısmı o dönem yıktırılıp enkazları kaldırılırken, bazı hasarlı binalar ise halen yerinde duruyor. Depremin üzerinden yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen kaldırılamayan ağır hasarlı yapılarla ilgili İpekyolu Belediyesi harekete geçti. 28 tehlike saçan metruk bina tespit edilerek yıkım işlemlerine başlandı.

 

Kent genelinde görüntü kirliliği, bakımsız, yıkılma ve çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve büyük tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor. 2011 yılında yaşanan depremlerin üzerinden yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen bir türlü yıktırılamayan yapılarla ilgili İpekyolu Belediyesi harekete geçti. İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, metruk halde bulunan yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Ağır hasar alan ve sahipleri tarafından herhangi bir çalışma için girişimde bulunulmayan metruk yapıların yıkılma, çökme tehlikesi ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için İlçe sınırları içerisinde bulunan bu yapılar tek tek tespit edilerek, yıkım çalışmalarına başlandı.

 

VATANDAŞLARIN ŞİKÂYETİ ÖN PLANDA

Özellikle vatandaşlardan gelen şikâyetler sonrası yapılan tespitlerle 28 adet metruk yapı tespit edildi. Yasal prosedürler hızla tamamlanan yapıların yıkım çalışmalarına başlandı. Konu ile ilgili açıklama yapan İpekyolu Belediyesi Başkan vekili Cemil Öztürk, bu tür yapıların şehrin estetik görünümüne yakışmadığını, tehlike arz ettiğini ifade ederek, en kısa zamanda yıkım çalışmalarının bitirileceğini dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim