Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı tarafından Van’da bir otelde “Yenidoğan İşitme Kayıpları ve Koklear İmplant ile Rehabilistasyonu” konulu toplantı düzenlendi.

 

YYÜ Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Yenidoğan İşitme Kayıpları ve Koklear İmplant ile Rehabilistasyonu” başlıklı toplantıya KBB uzmanları, işitme engelliler öğretmenleri ve odyologlar katıldı. Toplantıda YYÜ Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Çankaya, Doç. Dr. Fatih Garça, Yrd. Doç. Dr. Mahfuz Turan ve Odyolog Bengü Akçaylı birer sunum yaptı. Toplantıda bölgede özellikle doğuştan işitme kaybı olan çocukların normal bireyler gibi duyabilmeleri için yapılması gerekenlerin yanı sıra bu şikâyetleri olan yenidoğan çocukların tedavisinde kullanılan 1 yaşından itibaren yapılan koklear implant (biyonik kulak) ameliyatı konusunda katılımcılara bilgiler verildi.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Hakan Çankaya, özellikle işitme kaybı olan hastaların her türlü tedavilerinin Van’da yapılabildiğini ifade ederek, “Bu hastalarımızın artık il dışına gitmelerine gerek yoktur. Tedavilerini burada yapıyoruz. Hatta başka yerde daha önce ameliyat olmuş hastalarımızın takiplerinin de burada yapılabilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bize her konuda destek olan başta rektörümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Sunumların ardından soru-cevap kısmı ile toplantı sona erdi. 

Editör: TE Bilisim