Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 4 yıllık hizmetlerinin yer aldığı “Rektörlük Sürecine Birlikte Bakmak” adlı bir Kitapbastırdı.


Kitapta göreve ilk başladığı günden bugüne yapılanlar, deprem süreci, projeler gibi birçok bilgiye yer verildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Battal, şeffaf bir yönetim anlayışının gereği olarak hizmetlerini kamuoyunun değerlendirmesine sunduğunu kaydetti. Battal, “Çok önemli projelere imza attık. Deprem sürecini fırsata dönüştürdük. Üniversitemizle ilgili hayallerimiz ve önemli projelerimiz var. İnşallah bunları ikinci dönemde hep beraber hayata geçireceğiz” dedi.


Göreve geldiği günden itibaren üniversiteye çağ atlatan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 4 yılı geride bıraktıklarını kaydetti. Göreve geldikten kısa süre sonra iki büyük depremin yaşandığını hatırlatan Rektör Battal, “Depremde moralimizi bozmadan, umutsuzluğa kapılmadan gece gündüz çalıştık. Deyim yerindeyse depremi fırsata çevirdik ve yüzde 70 ile yüzde 400 arasında üniversitemizi büyüttük. Çok güzel projelere imza attık. İnşallah ikinci döneme dair bazı hayallerimiz ve projelerimiz var. Bunları da ikinci dönem hayata geçirip hem üniversitemizi hak ettiği dünya üniversiteleri arasındaki yerine getirip hem de Van’ımıza ve ülkemize hizmet etmiş olacağız” diye konuştu.


Yapılan çalışmaların arkasında çok sayıda insanın emeği olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, “Bu yapılanlar bir gönül ve fikir birlikteliğinin ürünleridir. Üniversitemizin ileriye taşınması amacında birleştiğimiz personelimiz ile birlikte çok çalıştık. Göreve başladığımız ilk günden bu yana ve özellikle de deprem zamanında başta Cumhurbaşkanımız Sayın RecepTayyip Erdoğan olmak üzere tüm hükümet üyelerinden çok büyük destekler gördük. Üniversitemizin kısa sürede bu kadar büyük bir gelişme göstermesine vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm hükümet üyelerine, destek veren kurumlara ve personelime canı gönülden teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
210 sayfadan oluşan kitap, 2011-2014 yılları arasında yapılan çalışmaları anlatılıyor. Yapılan işler; metinler ve fotoğraflarla anlatılırken, bazı anılarla geçmişe ışık tutuluyor. Yapımına başlanan ve planlanan projelere de yer verilen kitapta, bizleri nasıl bir üniversitenin beklediğinin ipuçları da veriliyor.

Editör: TE Bilisim