ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-HAKAN İZGİ

Türkiye, 2024’ün Mart ayında sandık başına gidecekken, aday adaylığı başvurusu ile temayül yoklamasının bittiği AK Parti’de de seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. AK Parti’den çok sayıda kişinin aday adaylığı başvurusunda bulunduğu Van’da da seçim heyecanı sürerken, VBB Başkan aday adayı inşaat yüksek mühendisi Faruk Görünüş kentin önemli sorunlarıyla ilgili konunun uzmanı bilim insanlarına danışmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki akademisyenlerin kapısını çalarak kentin su, kuraklık ve deprem gibi sorunlarıyla ilgili bilgi alan Görünüş, bu defa da Malatya’da deprem için çalışmalar yapan akademisyenlerle bir araya geldi. Görünüş’ün ziyaret ettiği akademisyenler Van’ın depremselliği ile ilgili açıklamalarda bulunurken, bu konuda Görünüş’e tam destek vereceklerini dile getirdi.

GÖRÜNÜŞ’TEN DEPREM UZMANLARINA ZİYARET!

Ziyarette konuşan Kırıkkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlker Kalkan, Görünüş’ün bu konuda gayretlerinin olduğunu dile getirerek, “6 Şubat depremlerinden sonra çok yoğun olarak alanda bulunma şansımız oldu. Biz de bu konuda çok fazla deprem tecrübesi ve binaların depreme dayanıklı olarak nasıl tasarlanması gerektiğiyle ilgili çok ciddi tecrübe kazandım. Bu konuyla ilgili Faruk Bey bizimle iletişime geçtiği zaman onun Van özelinde depreme dayanıklı yapıların oluşturulması ve sürdürebilirliği konusunda ciddi niyetlerle hareket etme gayretinde olduğunu gördük. Bu bizi gayet etkiledi. Bu konuda çok bilinçli davranıyor. Özellikle şehrin bütünüyle depreme hazır hale getirilmesi için kendilerinin önemli projeleri mevcut. Biz de hocalarımla beraber yaptığımız toplantılar aldığımız karar doğrultusunda kendisine elimizden geldiğince destek vermek için gayret içerisindeyiz. Bu konuda mutluluk duyarız. Çünkü bu işi akademi çerçevesinde yapmak isteyen bir başkan adayının olması bizi mutlu etti. Teknik anlamda destek vermekten mutluluk duyacağız” dedi. 

“VAN İÇİN ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DESTEK VERMEK İSTERİZ”

Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alper Büyükkaragöz, Görünüş’e destek olacaklarını belirterek, “Van depremiyle ilgili gözlemlerimiz olmuştu. Burada şehir için yapılacak olan şeyler var. Mevcut yapıların elden geçirilmesi, gerekli olan çalışmaların yapılması için biz de kendi bilgi birikimimizle bu konuda Faruk Bey öncülüğünde onun yaptığı çalışmalara destek olacağız. Kendisi de işin içerisinde, ne yapması gerektiğini biliyor. Biz de Van için elimizden geldiğince destek vermek isteriz. Bu yıllardır görmek istediğimiz bir şeydi. Faruk Bey’i bu konuda tebrik ederiz” diye konuştu. 

Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor

“VAN DEPREM KONUSUNDA TECRÜBELİ İLLERİMİZDEN BİRİSİ”

Bartın Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selçuk Baş, “Ülkemizin çoğu afet bölgesi ama Van’da da depremler oldu. Van deprem konusunda tecrübeli illerimizden birisi. Depreme karşı güvenilirliği sağlamak için başta bina güvenliği ve diğer güvenlikler olmak üzere uzun soluklu bir çalışmadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ