Son dönemlerde kentin iklim değişikliği, yeraltı kaynakları ve depremselliği gibi önemli konularda çıkışlar yapan ve projeleri ile ses getiren inşaat yüksek mühendisi Faruk Görünüş, kente dair önemli çalışmalarını duyurmaya devam ediyor.

Bakan Yerlikaya: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlama güzergahları arasında değil Bakan Yerlikaya: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlama güzergahları arasında değil

Kentin en önemli konulardaki değerlendirmeleri ile dikkatleri çeken Görünü, Ak Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday adaylığı başvurusu yaptıktan sonra da çalışmalarını sürdürürken bu kapsamda kentin jeotermal kaynaklarını dile getirdiği bir değerlendirme yaptı. Görünüş, kentin sahip olduğu ve kullanmadığı jeotermal kaynakların kent genelinde kullanılarak kentin bu kaynaklarla ısınmasını sağlayacaklarını söyledi. AK Parti’de aday belirleme süreci devam ederken, Van’da da aday adayı olan isimleri bu süreçte projelerini açıklamayı sürdürüyor. Kentte projeleriyle dikkat çeken aday adaylarından biri olan inşaat yüksek mühendisi Faruk Görünüş, en az 50 yılı kapsayan projelerini açıklamaya devam ederken, geçtiğimiz günlerde Van’ın su sorununa çözüm olacak projeyi açıklayan Görünüş bu defa da farklı bir projesinin ayrıntılarını açıkladı.

GÖRÜNÜŞ’TEN VAN’I UCUZA ISITACAK ÖNEMLİ BİR PROJE!

Jeotermal kaynaklar bakımından zengin bir ülke konumunda bulunan Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde evler jeotermal ısıtma ile ısınırken, jeotermal kaynaklar açısından önemli potansiyele sahip olan Van henüz bu kaynaktan faydalanamıyor. AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Faruk Görünüş, Çaldıran ve Erciş başta olmak üzere birçok ilçede jeotermal kaynak potansiyeli yüksek olan Van’daki evlerin bu kaynaktan faydalanarak ısıtılabileceğini açıkladı.

VAN, JEOTERMAL KAYNAKLARINI KULLANARAK UCUZA ISINACAK!

Görünüş, geçmiş günlerde açıkladığı projesinin detaylarını aktararak, “Bugüne kadar açıkladığım ve bundan sonra açıklayacağım projeler kentimizi temiz enerjiden sağlıklı yaşama, akıllı kentlerden çevre dostu bir şehre kavuşturacak ve kentin gelecek 50 yılına bugünden dokunacak projeler olacaktır. Birkaç gün önce sosyal medya hesabımdan yaptığım paylaşımda Bahçesaray ilçemizde bulunan ve cazibeli aktarım merkezine sadece 12 kilometre mesafede bulunan yüzde 95’i boşa akan ve ülkemizin en kaliteli içme suyu olan Bahçesaray suyunun yüzde 15’lik kısmının Van’a ulaştırılması ve halkımızın bu eşsiz içme suyuna kavuşmasını sağlayacak bir projemden söz etmiştim” dedi.

VAN, JEOTERMAL ZENGİNİ AMA KULLANAN YOK!

Ülkenin birçok bölgesinde kentlerin jeotermal kaynaklardan ısındığını dile getiren Görünüş, “Bugün ise sizlere bir hayalimden daha bahsedeceğim; jeotermal bölgesel ısıtma sistemi. Van tektonik bir alanda yer almakta olup Başkale’den Erciş’e, Çaldıran’dan Saray’a birçok jeotermal su kaynağına sahiptir. Tıpkı Balıkesir Gönen, Kütahya Simav, Nevşehir Kozaklı ve Ağrı Diyadin gibi. Peki, bizler kentimizin refah seviyesini yükseltecek bu ve benzeri projeler için devletimizin kapılarını bugüne kadar neden aşındırmadık? Bugün yeraltından çıkarılan jeotermal sıcak sular ile Gönen’de 3 bin 400, Simav’da 3 bin 200, Kozaklı’da bin ve Diyadin’de 400 konut ucuz ve çevre dostu ısınmadan faydalanmaktayken, biz her yerinden sıcak su çıkan kentimizin bu nimetlerinden bugüne kadar neden faydalanmadık” ifadelerini kullandı.

“BU SİSTEMİ İNŞALLAH HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Çaldıran’dan başlayarak Van’a bu sistemi getireceklerini belirterek, “Çünkü biz bugüne kadar neyi nasıl istememiz gerektiğini bilemedik. Çünkü biz bugüne kadar bu kentin gelişmesini ve büyümesini istemeyen, bizi birbirimize kırdırmaya ve birbirimizle çatıştırmaya çalışan zihniyetlerin kirli oyunlarıyla meşgul olduk. Soruyorum size; artık Türkiye Yüzyılına yakışır bir Van olmamızın zamanı gelmedi mi? Ben bu kentin yeni bir yüzü olarak Van’ın geleceğini güvence altına almak için aday oldum. Refah seviyesi yüksek bir şehirde yaşamayı hak eden kıymetli hemşehrilerim, bu yüce makamın şahsıma emanet edilmesi halinde öncelikle pilot bölge olarak seçeceğimiz ülkemizin en soğuk yeri olan Çaldıran ilçemizden başlamak üzere yüzlerce konutun ucuz ısınmasını sağlayacak bu sistemi inşallah hayata geçireceğiz ve bu Çaldıran ile bitmeyecek. Sıra Erciş’e, Muradiye’ye, Başkale’ye, Saray’a ve kentimizde jeotermal sıcak su kaynaklarının bulunduğu her yere gelecek” diye aktardı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-VEYSEL İZGİ