Lokman Hekim Van Hastanesinde Laborantlar günü kutlandı! Lokman Hekim Van Hastanesinde Laborantlar günü kutlandı!

Refraktif Cerrahi Nedir?

Refraktif cerrahi, gözde bulunan kırma kusurlarını iyileştirmek ve gözlük ya da kontakt lens kullanımını azaltmak ya da ortadan kaldırmak için kullanılan kişinin tercihi ile gerçekleştirilen göz ameliyatıdır. Korneanın cerrahi olarak yeniden şekillendirilmesi, lens implantasyonu ya da lens değişiminin çeşitli yöntemlerini içerebilen refraktif cerrahi kişinin göz durumu ve uygunluğuna göre gerçekleştirilir.

Lazerle Göz Çizdirme Hangi Hastalıklarda Uygulanır?

Gözde miyop, astigmat ve hipermetrop gibi kırma kusurlarının tedavisinde uygulanır.

Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Lazer tedavisi her bir göz için yaklaşık 4-5 dakika kadar sürer, ağrı ve acı hissedilmez. Hastanın tedavi boyunca rahat olması ve doktorun talimatlarına uyması çok önemlidir. Hasta, tedavi bittikten sonra lazer odasından gözleri bandajlanmadan çıkartılır.

Lazerle Göz Çizdirme Ameliyatı Türleri 

Halk arasında göz çizdirme olarak bilinen lazer tedavisinde 13 farklı yöntem uygulanmaktadır. Lazer tedavisi için yapılacak göz muayenesi yaklaşık 1 buçuk saat sürer ve detaylı tetkikler içeren bir muayene gerektirir.

Lazer Ameliyatı Sonrası Göz Bozukluğu Geçer Mi?

Lazer ameliyatı sonrası göz bozukluğu dereceleri + / - 0,50 mertebesine getirmektir. Lazerde gözlüklerle görebildiğiniz kadarını gözlüksüz görmeniz amaçlanmaktadır. 0,5 ve altındaki numaralar gözlüksüzlük değerleridir ve başarılı olarak algılanır. Lazer, numaralar henüz ilerlerken yapılırsa tekrar gözlük kullanmak durumunda kalınabilir. Bu yüzden numaraların en az 1 yıldır artmıyor olması gereklidir. Lazerden sonra miyoplar %95, hipermetroplar %70 oranında gözlüksüz kalırlar.

Göz Çizdirme Kaç Numaraya Kadar Yapılır?

-10 diyoptriye kadar miyobu olan kişiler 6 diyoptriye kadar astigmatı olan kişiler Gözlük ihtiyacı hisseden ve gözlük kullanmak istemeyen her numaraya, göz yapısı uygunsa lazer yapılabilir.

Lazerle Göz Çizdirme Yaşı Kaçtır?

Lazer operasyonu 18 yaşından sonra yapılabilir.

Lazer Tedavisi Kimlere Uygulanır?

  • 18 yaşından büyük kişiler
  • Kornea kalınlığı uygun kişiler
  • -10 diyoptriye kadar miyobu olan kişiler
  • 6 diyoptriye kadar astigmatı olan kişiler
  • +4 diyoptriye kadar hipermetropisi olan kişiler
  • Diyabet, romatizma gibi sistematik hastalığı bulunmayanlar
  • Gözlerinde başka herhangi bir hastalık (kornea sivrileşmesi, göz tansiyonu vb.) bulunmayanlar
  • Hamile veya emzirme döneminde olmayanlar

Göz çizdirme şartları yukarıda belirtilen şekildedir. Lazer yöntemi sanılanın aksine yeni değil 1990 yılından beri başarıyla uygulanan bir tedavi şeklidir. Halk arasında göz çizdirme olarak bilinen lazer tedavisi miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusurlarının tedavisi için uygulanmaktadır.

Lazer göz ameliyatı fiyatları

Göz çizdirme fiyatları belirlenirken kişinin göz yapısı detaylı bir şekilde doktor tarafından incelenir. Halk arasında göz çizdirme olarak bilinen lazer tedavisi için yapılacak göz muayenesi yaklaşık 1 buçuk saat sürer ve detaylı tetkikler içeren bir muayene gerektirir. Göz çizdirme fiyatları yapılacak kapsamlı göz muayenesi sonucu belirlenir. Göz yapınızın hangi lazer yöntemi için uygun olduğunu öğrenmek ve detaylı göz muayenesi yaptırmak için hemen randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ