Altın fiyatları, yatırımcıların enflasyon verisinin ardından faiz indirimi beklentilerini düşürmeleriyle 2 bin dolar seviyesinin altında işlem görerek iki ayın dip seviyesine yakın seyretti.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1992 dolar seviyesinde işlem görüyor. Altının gram fiyatı 1969 lira, 3 bin 240 liradan satılıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede, altın fiyatlarındaki düşüşün alım için fırsat olduğunu belirtti.

ALTINDA ALIM ZAMANI MI?

ABD'de enflasyon sorununun halen çözülemediğini belirten Sarı, "Hem çekirdek Tüfe de hem de manşet Tüfe de düşüşler söz konusu ancak piyasa beklentisinin altında veriler geldi" dedi.

ABD'de aylık bazda enflasyonda yaşanan artışın Fed'i daha da şahinleştirebileceğini ifade eden Sarı, faiz indirimlerinin ileri ki tarihlerde gerçekleşebileceğine işaret etti.

ABD'den gelen enflasyon verisi sonrası altın fiyatlarında yaşanan düşüşü değerlendiren Sarı, ons altının 2 bin doların altında kalması durumunda bin 980, bin 950 ve bin 930 doların mümkün olduğunu belirtti. "Altın artık dip arayışına başlayacak" dedi.

Altın tarafında yaşanan bu sert düşüşlerin alım için fırsat olacağına dikkat çeken Sarı, hem Türkiye'de hem de dünyada merkez bankalarının altın alımlarını artırdığını belirtti. "Altının hikayesi henüz bitmedi" diye konuştu.

Mayıs ayına kadar altın fiyatlarında düşüşlerin yaşanacağına işaret eden Sarı, ons altında hikayenin başlayacağı seviyenin 2 bin 100 dolar olduğunu ifade etti.

Marketlerdeki fahiş fiyatlara karşı yeni düzenleme: Etiket değişimlerinin önü kesilecek! Marketlerdeki fahiş fiyatlara karşı yeni düzenleme: Etiket değişimlerinin önü kesilecek!

BORSADA TEKNİK SEVİYELER NELER?

Borsa İstanbul'un yıl başından bugüne kadar yüzde 20'nin üzerinde değer kazandığını belirten Sarı, sektörel bilançolarında pozitif geldiğini ve yabancı girişlerinin devam ettiğini, bu etkenlerin de borsaya olumlu yansıdığını ifade etti. 

Borsada 298-300 dolar bandından bir geri dönüş olduğuna işaret eden Sarı, ABD enflasyon verisi sonrası dünya piyasalarına paralel olarak düşüşler yaşandığını ancak borsanın güne pozitif başladığını vurguladı.

8 bin 600-8 bin 800 puanın destek seviyeleri olduğunu belirten Sarı, dolar bazlı bakıldığında ise 310 dolar seviyesinin kritik olduğuna dikkat çekti. "310 dolar seviyesine çıkılması halinde 9 bin 500 puan seviyesinin görülmesi mümkün" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM