turkeyblocks.org’un paylaştığı şebeke erişim analizlerine göre, Türkiye’nin yüzde 8’inde internet kesilmiş durumda.

İnternet kesintilerinden Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Van, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Şanlıfurfa, Kilis ve Adıyaman etkileniyor. Dünden bu yana çok sayıda yurttaş Facebook ve Twitter’da internet bağlantısı bulabilmek için kilometrelerce yol gittiğini belirtiyor.

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesin'ndeki internet kesintisinin Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması ile ilgili olmadığını söyledi.

"İNTERNET BAĞLANTISININ BU SORUŞTURMAYLA ALAKASI YOK"

"İnternet bağlantılarının bu soruşturma ile alakası yok. Maalesef internet ortamında, sosyal medyada zaman zaman ciddi provokasyonlar yapıldığı biliyoruz. Mesela 6-8 Ekim olayları sırasında sosyal medyanın çok aktif olarak kullanıldığını ve insanların sokağa çıkarılarak iç karışıklık, iç çatışma oluşturulma zemininin hazırlanmaya çalışıldığını biliyoruz. Yani sosyal medya internet alanı da sorumsuzca kullanılacak bir alan değildir. Burada herkes dikkatli davranmalıdır. Bizim için önemli olan Orta Doğu bu kadar karmakarışık noktadayken Türkiye'nin birliğini, dirliğini sağlamasıdır. Aramızdaki siyasi farklılıklar olabilir ama hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız. İnterneti, sosyal medyayı kullananlar da asla ayrılık dili üzerinden bir takım provokasyonlar yapamaz. Böyle birşey olmamalıdır, yapmamalıdırlar."

 

Editör: TE Bilisim