Van merkezli Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de, El Kaide örgütüne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden dün adliyeye sevkedilen 13 şüpheliden 4'ü, sabah saatlerine kadar süren sorgularının ardından mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden 12'si ise bugün adliyeye sevkedildi.

Yapılan teknik ve fiziki takiplerin değerlendirilmesi üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 3 gün önce Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri harekete geçti. Van Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de yapılan operasyonlarda aralarında El Kaide'nin önemli isimlerinden ve Guantanamo Hapishanesi'nde kalanİbrahim Şen, Akit Gazetesi'nin Van eski sorumlusu Kenan Gül ve Haksöz Dergisi yazarı Abdulkadir Şen'in de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Toplam 25 şüpheli dün sabahın erken saatlerinde iki otobüsle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek, burada sağlık kontrolünden geçirildi. 25 kişiden 13'ü adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 5'i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 8 şüpheli örgütü üyeliği suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Sabah saatlerine kadar süren mahkemede 4 şüpheli tutuklanırken, 4 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

12 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Bugün sabah saatlerinde ise kalan 12 şüpheli, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolunden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliye getirildi. Polis bu kez hem hastane, hem de adliye çeresinde aldığı yoğun güvenlik önlemleriyle gazetecilerin görüntü almalarına engel olmaya çalıştı. Şüpheliler sağlık kontrolu için getirildikleri sırada, aralarından bazılarının "Bu operasyon IMF'ye borcunu ödeyen Türkiye'ye yapılmıştır. Pensilvanya merkezlidir" diye bağırması dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim