Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde 1. Dünya Savaşı'nda Van'dan Hoy cephesine cephane taşıyarak şehit düşen 120 Vanlı kahraman çocuklar için yapılan yürüyüşle anıldı.

 

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde 1. Dünya Savaşı'nda Van'dan Hoy cephesine cephane taşıyarak şehit düşen 120 Vanlı kahraman çocuklar için anma töreni yapıldı. Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda yapılan anma töreni saygı duruşu ve istiklal marşıyla start aldı. Programın açılış konuşmasını yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, bundan sonraki yıllarda da 120 kahraman çocuğun anma programını yapacaklarını belirtti. 120 Kahraman Çocuk için yaptıkları eylem ve etkinlikleri anlatan İnanç, organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

İnanç’ın ardından kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Atif Çiçekli, 120 kahraman çocuğun hikâyesini anlattı. Çiçekli, kahraman çocukların büyük bir fedakârlıkla kahramanlık sergilediklerine dikkat çekerek, bu çocukların canları karşılığında vatan savunması yaptığına dikkat çekti. Çiçekli aynı zamanda geçtiğimiz hafta Cizre’de şehit olan Er Vedat Dolançay’ında büyük bir kahramanlık sergilediğini vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından 120 Kahraman Çocukların hikâyesini anlatan tiyatro gösterimi yapıldı. Programın ardından kurtuluş parkındaki kahraman çocuklar anıtına kadar yürüyüş yapılarak anıta karanfil bırakıldı. Anma töreninin ardından dualar okundu. Daha sonra yeniden İmam Hatip Lisesine yürüyüş yapıldı 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim