Van’ın Edremit Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı asfalt ekipleri, bunaltan sıcağa rağmen Ramazan ayında hem oruç tutup hem de 130 derece sıcağın karşısında yolları asfaltlıyor. 


Vatandaşlara en iyi hizmeti vermek amacıyla yol asfaltlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Edremit Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı asfalt ekipleri, bunaltan sıcağa rağmen Ramazan ayında hem oruç tutup hem de yolları asfaltlıyor. Son günlerde mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcak hava hayatı olumsuz etkilerken asfalt ekibi, bir yandan olumsuz hava koşulları diğer yandan çalıştıkları ortamın getirdiği zorlukla mücadele ediyor. Asfalt işçileri hava sıcaklığının 25 dereceyi bulduğunu ve asfalt sıcaklığının ise 130 derece olduğunu belirterek, vatandaşa hizmet etmek için çalışmak zorunda olduklarını belirtti. Ramazan ayında kendilerini en çok zorlayan şeyin susuzluk olduğunu belirten Mehmet Beşir Atalay isimli işçi, “Bazen susuzluk bizi zorluyor ama açlıkta sıkıntı yok. Vatana, millete hizmet olsun diye her yerde çalışmaya gönülce razıyız. Bunun yanında bitecek yollar var. onun için çalışmaları durduramayız” dedi.


Oruç tutmanın İslam’ın beş şartından biri olduğunu ifade eden Veysel Şimşek isimli işçi ise “Ramazan ayında güneşin sıcaklığı ve asfaltın sıcaklığı bizi etkilese de, zorlasa da ki bazen zorlanıyoruz ama İslam’ın şartlarından biri de oruç olduğu için orucumuzu tutmaya çabalıyoruz. Arkadaşlarımızın hemen hemen hepsi de oruçlarını tutuyor ve gayet güzel geçiyor” ifadelerini kullandı.
Edremit Belediyesi Fen İşleri yetkilisi de, “Bu Ramazan ayında, bu sıcak vakitlerde arkadaşlarımız dur durak bilmeden çalışmalarına devam ediyorlar. Bu asfaltın belediyemize gelmesinde vesile olan Ankara Büyükşehir Belediyesine ve özellikle bu sıcakta, Ramazan ayında özverili bir şekilde çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim