HDP Van Örgütü, DBP Van İl Örgütü, KJA ve Tuyad-Der 15’ta yapacakları yürüyüşle ilgili basın toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan HDP İl Yöneticisi Necmi Kalçık, “, “15 Şubat Pazartesi günü saat 12’de Sebze halinden Van Merkeze bir yürüyüş gerçekleştirip basın açıklaması ile bu komployu kınayacağız.” Dedi.

 

HDP Van Örgütü, DBP Van İl Örgütü, KJA ve Tuyad-Der 15’ta yapacakları yürüyüşe yönelik HDP İl Binasında basın toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan HDP İl Yöneticisi Necmi Kalçık, 18 yıl önce bugün Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komployla Türkiye’ye gelişinin yıl dönümünde HDP, DBP, KJA ve Tuyad-Der olarak yapacakları eylem ve etkinliklerle komployu protesto edeceklerini belirtti. Kalçık, “15 Şubat Pazartesi günü saat 12’de Sebze halinden Van Merkeze bir yürüyüş gerçekleştirip basın açıklaması ile bu komployu kınayacağız. Bildiğiniz üzere Kürdistan’da Türkiye’de katliamlar yaşanıyor. Bu katliamlara sessiz kalmamak için bugünden itibaren bütün il ve ilçe teşkilatlarımızın 7-24 herkes eylem ve etkinlikler içinde olacak. Bu katliamları durdurmak için arkadaşlarımızın, dostlarımızın, yöneticilerimizin, eş başkanlarımızın katledildiği bir yerde bizimde burada rahat durmamız, oturmamız beklenemez. Onun için dün Cizre’de 35 kişi katledildi. Bunların hepsi bizim örgütlerimizdeydi. Sivil insanlardı. Biz Cizre’deki, Sur’daki katliamları bugünden itibaren kınamak amacıyla Sanat Sokağında ‘Cizre’ye ses ver’ adı altında bir barış çadırı, nöbet çadırı kuracaktık. Ama maalesef çadırın oraya gelişi ile güvenlik güçleri çadıra el koydu. Biz olağanüstü haller dışında sıkıyönetimle yönetilen bir ülke konumundayız şuan. Böyle güvenlikçi tedbirlerle Kürt halkı bugüne kadar geri adım atmadı. Atmayacakta.” İfadelerini kullandı.  

 

KALÇIK: VAN HALKINI 15 ŞUBAT KOMPLOSUNU BOŞA ÇIKARMAYA DAVET EDİYORUZ

Kırk yıldır Türkiye’de bir savaşın olduğunu dile getiren Kalçık, “Bu savaşta Kürtler ölüyor, Türkler ölüyor, mazlumlar ölüyor. Birileri ise bu savaşlarda rant elde edip saraylarda yaşıyor. Bu ilke ‘Muz’ cumhuriyeti değil. Bu ülkenin kanunları var. Oysa bugün alınan güvenlik tedbirlerinde, uygulanan yaslar ‘Muz’ cumhuriyetinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti eğer böyle devam ederse bundan sonra bu ülkede yaşamak zor olacak. Biz bu ülkede yaşat ve yaşa diye bütün çabalarımız, emeğimiz ülkede kimsenin ölmemesi ve herkes yaşasın diyedir. Bu saatten sonra yapacağımız bütün eylem ve etkinliklerimizle kimsenin ölmemesi için direneceğiz. Ne asker ölsün, ne polis ölsün, ne gerilla ölsün nede sivil halk ölsün diye biz örgütümüz olarak herkesi yaşatmak için burada direneceğiz. Bunun için pazartesi saat 12’de sebze halinden başlayarak İki Nisan Kavşağında yapacağımız basın açıklamasına bütün Van halkını 15 Şubat komplosunu boşa çıkarmaya davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu.  


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim