Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesindeki darbe girişiminde, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yaptığı saldırıda şehit olan polis memuru Halil Hamuryen, vefatının 52. gününde memleketi Erciş'te düzenlenen mevlit programı ile anıldı.

 

Şehidin abisi Celal Hamuryen, Tekevler Mahallesi'ndeki çok amaçlı salonda düzenlenen programa katılan davetlileri kapıda karşıladı. Erciş Müftülüğü mevlithanlar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit ile başlayan programda, Erciş Müftüsü Ziya Albayrak şehit için bir dua etti. Davetlilere Hamuryen için hazırlanan slayt klibi izletildikten sonra mevlit şekeri ile üzerinde şehidin isminin yazılı olduğu Yasin-i Şerif dağıtıldı. Davetlilere yemek ikramında bulunulan programda konuşan şehidin abisi Celal Hamuyen, konuklara katılımından ötürü teşekkür etti.

 

Programa, Erciş Kaymakam Mehmet Şirin yaşar, İlçe Garnizon Komutanı Albay Murat Yalbır, İl Emniyet Müdür yardımcısı Mehmet Semih Süer, Erciş ilçe Jandarma komutanı Murat Acar, İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, şehidin 3 yaşındaki oğlu Borga ile şehit eşi Özlem Hamuryen, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akrabaları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim