Van Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

 

Yanmaz, mesajında, hain darbe girişimini engelleyen milli birlik ve beraberlik ruhunun, her daim güçlenerek yaşayacağını ifade etti. 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle lanetlediğini belirten Yanmaz, şunları kaydetti: "15 Temmuz'da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman insanımız, asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegane unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Cumhurbaşkanımızın, ülkesini, vatanını, milletini seven herkesi meydanlara çıkmaya, devletini ve demokrasisini sahiplenmeye davet etmesi ve kararlı duruşu hainlerin çabalarını boşa çıkarmıştır. Bizlerde sağlık mensupları olarak alanlara indik halkımızın milletimizin yanında olduk."

 

BAŞKALE’DE SOKAKLAR BAYRAKLARLA SÜSLENDİ

Başkale ilçesinde cadde ve sokaklar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türk bayraklarıyla süslendi. Başkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Abdulselam Öztürk'ün talimatları doğrultusunda özel çalışma yaptı.

 

Zabıta ekipleri, gün dolayısıyla yaptığı çalışmada, ilçenin ana arterleri, cadde ve sokaklarını Türk bayraklarıyla donattı. Özalp ilçesinde ‘15 Temmuz’ konulu resim sergisi

 

15 TEMMUZ KONULU SERGİ

Van’ın Özalp Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle resim sergisi açıldı.

 

Özalp Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcı ve Resim Öğretmeni Şahap Gezer’in katkılarıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Özalp Kaymakamlığı önünde resim sergisi açıldı. Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar, Özalp İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar, kurum amirleri, okul müdürleri ve vatandaşların katılımı ile açılan serginin gün boyu ziyaret açık olacağı bildirildi.

Katılımcılara, Kızılay Özalp Şubesi tarafından gül suyu ikram edildi.

 

15 TEMMUZ İÇİN KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Van İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

 

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri toplantısına İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ümit Yaşar Can, İzleme Değerlendirme Şube Müdürü Yasemin Kuşak, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Semra Gümüş Gündüz, Edremit İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Bilici, İpekyolu İlçe Sağlık Şube Müdürü Murat Yavuz Ladikli, Türk Kızılayını temsilen Kemal Yıldız, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden İsmail Çağlar Altunkaya ve Nihat Sönmez katıldı. Toplantının ardından bir açıklama yapan Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ümit Yaşar Can, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yapılacak faaliyetler ve programlar konusunda görüşmeler yapıldığını, fikir alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

 

Dr. Can, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında etkinliklerin düzenlenmesine yönelik yapılacak çalışmalar kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda İl Halk Sağlık Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri tarafından ortak icra edilecek konular masaya yatırıldı. Can, “Sağlık Bakanlığımız ve Türk Kızılayı işbirliğiyle kan bağışı kampanyası yapılacaktır. Bu kapsamda gerekli koordinasyonun sağlanarak Türk Kızılayı Van Şubesi ile ortak bir çalışma planlanandı. Vatandaşlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın kampanyaya katılmaları konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Sonuçta her damla kan bir can olduğunu ifade etmek isterim. Bu kapsamda Van ilinde gerçekleştirilecek 15 Temmuz faaliyetleri yürütülürken, herhangi bir aksaklık yaşanmaması için sağlık kurumları olarak tüm tedbirlerin alınması konusunda toplantı düzenledik” dedi.

 

BAŞKAN KARAEL’DEN ‘15 TEMMUZ’ MESAJI

Van Demirciler, Tornacılar, Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İdris Karael, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Karael, yayınladığı mesajda, 15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi. Karael, “Hain darbe kalkışmasının unutulmaması ve unutturulmaması, gelecek nesillere aktarılması konusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın himayeleri ile ülkemiz genelinde tek vücut olduk. Ülkemizde olduğu gibi Van'da da 15 Temmuz şehitleri anısına şehitlikler ziyaret edilerek, mevlit programları düzenlendi. Anmaya çalıştığımız 15 Temmuz 2016 yılı darbe kalkışmasının birinci yıldönümünü idrak edeceğimiz bugünlerin hafızalarda silinmemesi için tüm Türkiye olarak kurum kuruluşlar ve vatandaşlar olarak büyük bir çaba gösteriyoruz.

 

Darbenin yaşandığı andan itibaren nereden geldiğini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir özel televizyon kanalı aracılığı ile ‘tüm vatandaşlarımı meydanlara, havaalanlarına davet ediyorum’ talimatı ile demokrasi, vatan, bayrak, ezan, devlet ve milli birlik beraberlik dedik ve tüm Türkiye’de olduğu gibi Van halkı da çağrı üzerine 27 gün boyunca şehrin meydanlarında ve alanlarında dik bir duruş sergileyip demokrasimizi sahiplenme gibi kutsal bir nöbet tutmaya başladık. Meydanlara koştuk, seçilmiş Cumhurbaşkanımız, parlamentomuza, siyasi iradeye, ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarına sahip çıkmak için kimimiz şehit, kimimiz gazi olmayı, ölmeyi göze aldık. Nitekim bu hain kalkışma seçilmiş meşru bir hükümete karşı girişilen bir darbe provasıydı. O gün herkes ülkesine, geleceğine ve demokrasiye sahip çıktı. Bugünde Van Demirciler, Tornacılar, Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Van esnaf ve sanatkârları olarak 15 Temmuz demokrasi zaferinin yıldönümünde aziz milletimizle birlikte tüm etkinlikler içerisinde yerimizi alacağız ve etkinliklere katılarak destek vereceğiz. Aziz milletimizle vatandaşlarla esnaf ve sanatkârlarımızla 15 Temmuz 2017 Pazar akşamı Beşyol Meydanı’nda demokrasi nöbetinde olacağız” dedi.

 

2016 yılının 15 Temmuz akşamında yapılan hain darbe girişiminin ülkemizde temeli sağlam olan ekonomik tedbirler sonucu büyük zararlara uğramadan kısa sürede atlatıldığını dile getiren Karael, “Şimdi birlik, bütünlük ve beraber olma günüdür. Dünden daha çok bugün yaraları sarma zamanıdır. Bir daha bu tür hain terör, darbe ve tuzakların, kalkışmaların yaşanmaması için Türkiye olarak uyanık ve tedbirli olmalıyız. Darbeler insan hayatını zorlaştıran ve olumsuz etkileyen bir gerçektir. Darbe ve kalkışma asla kabul edilmez. Bu tür girişimlerin geçmişteki örnekleri de göz önündeyken, ülkemizin geleceğine hiçbir faydası olmamıştır ve olmayacağı da kesindir. Ülkemizde yaşayan tüm toplum katmanları; vatanına, devletine, bayrağına, geleceğine milli birlik ve beraberliğine, demokrasiye, parlamenter rejime sahip çıktığını ve çıkabileceğini gösterdi. Adı darbe olsun, kalkışma veya hain terör olsun, bu tür girişimler istesek veya istemesek de ekonomimizi ve ticari hayatımızı olumsuz etkiler. Gelecek ve genç nesillere bunu anlatmamız ve hatırlatmamız elzemdir. 15 Temmuz 2016 hain darbeyi ve kalkışmayı unutmayacağız ve unutturmayacağız” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim