Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü yapılan çeşitli etkinliklerle Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün 166. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Yapılan kutlamaların ardından müdürlük bünyesinde yapılan çalışmalar ve yenilikler hakkında gazetemize bilgiler veren Tapu ve kadastro XV. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Van ile birlikte Muş, Bitlis ve Hakkâri İl ve İlçelerinde sunulan tapu kadastro hizmetlerindeki kalitenin hedeflenen düzeye ulaşmasında vatandaşlara büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 166. yıl dönümü Van’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Van’da bir dizi programlar düzenleyen Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürü Cevdet Yılmaz, yapılan çalışmalar ve etkinlikler hakkında gazetemize bilgiler verdi. Bünyesinde dört il ve 25 ilçe barındıran Bölge Müdürlüğü’nün son yıllarda büyük yenilikler yaptığını ve lider kuruluş olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 166 yıllık geçmişi olan ve imparatorluktan Cumhuriyete miras kalan köklü bir kurumdur. Genel Müdürlüğümüz, Harita Kadastro ve tapu bilgilerinin sağlanması, korunması ve servis edilmesini vatandaş memnuniyetini esas alarak icra eden ve 18 bin çalışanıyla bu alanda lider kuruluş olmayı kendisine hedef koymuş büyük bir organizasyondur. Kurumumuz özellikle son 10 yılda Yeni Kamu Yönetimi anlayışıyla ivme kazanan e-devlet hizmet konseptine entegrasyonu sağlamış bir kurumdur. Bu bağlamda geçmiş yıllarda Tapu Müdürlüklerinde uygulanmaya konulmuş TAKBİS, Randevulu Sistem, Sıramatik, Mesajla Yönlendirme, Fotokabin, Otomatik İçecek dolapları (ücretsiz) nın yanında 2013 yılında e-tahsilât ve TC Numarasının Taşınmazlarla İlişkilendirilme projeleri uygulamaya konulmuştur.”

“ÇALIŞMALAR SON HIZLA SÜRÜYOR”

Kılıç ayrıca, “21 Mayıs 2013 tarihi itibariyle Türkiye geneline yayılmış 957 Tapu Müdürlüğü ile 81 Kadastro Müdürlüğümüzün tamamı TSE İSO9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelerini almışlardır. Bu bağlamada Bölge Müdürlüğümüze bağlı son iki Müdürlük olan Şemdinli ve Çukurca Tapu Müdürlükleri de bu belgeyi almışlardır. Bu belgelendirme süreçleri ve Belgenin sürekliliğine ilişkin çabalar neticesinde: Tapu ve Kadastro bilgilerinin bilgi iletişim sistemlerine entegresi gerçekleştirilmiş ve mevcut durumda 137 Mahalle ve köyde tesis kadastrosu ve yenileme kadastrosu yapılmakta, 5 köyde 2-B çalışması yapılmaktadır.” Şeklinde konuştu.

ETKİNLİKLER BİTMİYOR

Çalışma Mekanlarının iyileştirilesi noktasında, Muş, Hakkari Tapu Kadastro Müdürlükleriyle Van Merkezdeki 4 Müdürlük ile Bölge Müdürlüğü için hizmet binaları planlanmış olup proje ve ihale süreçleri devam ettiğini belirten Kılıç, Van merkezde de kurumun imkanlarıyla depreme dayanıklı barınma alanları ve hizmet alanları yaptırıldığını kaydetti.

Kılıç, “Paydaş Kurumlar ve Vatandaşların memnuniyet algıları aylık periyotlarla ölçülmekte olup olumsuz durumlara ilişkin iyileştirmeler yapılmaktadır. Mevzuatın tam uygulanması, personelin teknolojik yeniliklere entegrasyonunun sağlanması, kaynakların verimli kullanılması ve etik değerlere ile çevre bilincinin oluşturulması için periyodik aralıklarla eğitim ve etkinlikler yapılmaktadır.” Şeklinde sürdürdü.

“HERKESE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

2013 yılı Kuruluş günü etkinlikleri çerçevesinde başta Vali Karaloğlu olmak üzere çeşitli ziyaretler ve çelenk töreni gerçekleştirdiklerini belirten Kılıç, yine Vali Karaloğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer ve Van’daki Kurum amirleri ve Tapu Kadastro çalışanları ile ailelerinin katıldığı bir akşam programı yapıldığını söyledi. Kılıç ayrıca, “Programda pasta kesme töreni, Türk Halk Müziği Van Türküleri dinletisi ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi, Ayrıca Etik Haftası nedeniyle Kamu Etik İlkelerine ilişkin personellerin ve vatandaşların duyarlılıklarının geliştirilmesi amacıyla 34 adet bağlı Müdürlüklerde toplantı, bilgilendirme ve afişleme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Van ile birlikte Muş, Bitlis ve Hakkâri İl ve İlçelerinde sunulan tapu kadastro hizmetlerindeki kalitenin hedeflenen düzeye ulaşmasında vatandaşlarımıza da bir takım görevler düşmektedir. Özellikle Tapu Müdürlüklerine yapılan müracaatlarda istenen belgelerin eksisiz bir şekilde ibraz edilmesi halinde hiçbir aracı yada hatırlı bir kişiye gerek bulunmamaktadır. Tapu Müdürlüğünden tahakkuk ettirilen harç ve vergiler doğrudan ilgilisi tarafında bankaya yatırılmakta ve bunun dışında herhangi bir masraf söz konusu değildir. Müdürlük görevlilerince istenen belgelerin ikmali ne kadar hızlı olursa vatandaşımızın işi de o kadar hızlı olmaktadır. Eksik belge ya da yetkisiz durumlarda yapılan ısrarlar ya da hatırlı insanların devreye sokulması zaman kaybından başka bir menfaat sağlamaktadır. Tapu Müdürlüğüne resmi olarak yapılan her başvuru, yani sistemden yapılan başvurular Bölge Müdürlüğümüz Hizmet Takip Masasında takibe alınmakta ve geciken işlemlere müdahale edilebilmektedir.”

“İMAR İŞLERİ KOLAYLAŞTIRILDI”

Öte yandan son günlerin en önemli konularından birisi olan yeni imar ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kılıç, vatandaşların kurumlar arası gidiş gelişlerini azaltmak için ilde yeniden yapılan imar planı ile kadastral alt yapı ile birleştirilerek Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde kullanıma sunulduğunu kaydetti. Kılıç son olarak sözlerine şu şekilde nokta koydu, “Anayasal güvence altına alınan ve Devletin asli bir işlevi olan tapu kadastro hizmetlerinin, vatandaşımıza daha hızlı daha doğru daha güvenli bir şekilde sunulmasında yazılı ve görsel basının bilgilendirme amaçlı bu ve benzer yayınların çok önemli katkı sağladığına inanıyoruz. Bu vesileyle sizlere ve duyarlı basın mensuplarına şahsım ve 487 personelim adına yürekten teşekkür ediyorum.” 


Orhan AŞAN/Şehrivan

Editör: TE Bilisim