“HİÇ BİR İLDE %40 UYGULAMASI YOKTUR”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde çevre yolu güzergahı ve etrafında 2. etap imar planı uygulaması nedeniyle arsalarının yol ve park olarak gösterildiğini veya mevcut arsalarının en az 5-10 kişiyle ortak gösterildiğini ileri süren vatandaşlar, bu sorun giderilmezse seçimlerde oy kullanmayacaklarını belirttiler. Grup adına konuşan Haydar Demirbaş, “Türkiye Cumhuriyeti’nde uygulanmamış 18’nci madde Van halkı yani bizlere uygulanmıştır. Türkiye’nin hiçbir ilinde % 40 uygulama yoktur. Fakat şu anda bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Belediyesi’nin bütünleşmesiyle, birbirlerine olan vaatleriyle, birbirlerine olan sahte sözleriyle bizi birbirimize düşürerek 18’nci maddeyi uygulayarak bizleri mağdur etmişlerdir. Bizi birbirimize ortak edip, bir arsaya 5-10 kişiyi ortak etmişlerdir. Biz halk olarak diyoruz ki, gelin sizler bize sosyal devlet olarak, Başbakan olarak, Belediye Başkanları olarak bizlere bir vaatte bulunun, deyin ki biz bu mağduriyetinizi gidereceğiz. Bu mağduriyetimiz giderilmediği sürece biz Van’da seçim boykot edeceğiz. Gerekirse kendi bedenimizi ölüme yatırmaya da hazırız” sözlerine yer verdi.

DEMİRBAŞ: BİZİM CANIMIZ GİBİ ONLARINDA CANI YANACAK

Bu olaylardan dolayı canlarının yandığını ifade eden Demirbaş, ‘bizi canımız gibi onlarında canı yanacaktır’ dedi. Demirbaş şöyle devam etti: “Bugüne kadar bizlerin canımızı kim yakmışsa, mutlaka onlarında canı o şekilde yanacaktır. Süphan mahallesi, Kavurma köyü, Bakraçlı köyü, Beyüzümü, Kurubaş gibi bölgelerde bizim haberimiz olmadan gidip bizim adımıza imza atmışlar. Biz herhangi bir imza atmış değiliz. Gidip oradan tapu almış değiliz. Bizim adımıza birileri gidip oralarda tapu almışlar. Burada bulunan bütün vatandaşlarımız şu anda 18’nci maddeden dolayı mağdur olan vatandaşlarımızdır. Gittiğimiz her yerde bize oy verin biz bu sorunu çözeceğiz diyorlar. Mademki bizler sizlere bir oy potansiyeliyiz, mademki bizleri bir halk olarak biliyorsunuz o zaman gelip bu halka açıklama yapın. Kamuoyundan bizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Bize Başbakanımız demişti ki; ben Van’ı çok seviyorum. Peki, sizin Van’ı sevmeniz bizleri birbirimize kırdırma kapasiteniz midir? Biz yapan kimse bu 18’nci maddeden dolayı onları kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra kendilerinin hiç biri tapuya imza atmadıklarını ve başkasının onların yerine imza attıklarını ifade ederek protestocu vatandaşlar sessizce dağıldılar.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim