Van'da pazar günü bir araya gelecek 16 ilden 181 aşiret lideri, bölgedeki olaylar ve "İngiltere'nin aşiretlere para dağıttığı" iddiasına ortak tepki gösterecek.

 

Bölge nüfusunun 2 milyonunun üzerinde etkisi bulunan aşiret liderleri, Van'daki bir otelde yapacakları ortak basın açıklamasıyla devletin yanında yer aldıklarını mesajını verecekler. Son zamanlarda ikinci darbe kalkışmasının aşiretler üzerinden yapılacağı iddiasına da tepki gösterecek aşiretler, bölge halkının olayların son bulması yönündeki taleplerini de dile getirecek. 

 

Ertuş: ortak tepkimizi dile getireceğiz

Tüm aşiret liderleri adına açıklanacak ortak deklerasyonu okuyacak olan bölgenin en büyük aşiretlerinden Şerefhan aşiretinin lideri İskender Ertuş, yaptığı açıklamada, yapacakları toplantının bölge açısıdan büyük önem taşıdığını söyledi. Devletin yanında olduklarını ve aşiretlere atılan iftiralara tepki göstereceklerini belirten Ertuş, şöyle konuştu: "Pazar günü bölgedeki aşiretlerin liderleriyle kentteki bir otelde bir araya geleceğiz. Bölgedeki nüfusun önemli kısmını temsil eden aşiret liderleriyle üzerimize atılan iftiralara tepkimizi dile getireceğiz. Sözde 'İngilizler para vererek bölgedeki aşiretleri satın almışlar'. Bununla ilgili ortak açıklamamız olacak. Aynı zamanda bölgemizde yaşanan terör olaylarıyla ilgili ortak değerlendirmemiz olacak. Devletimizin yanında olduğumuzu ve yaşa dışı yapılanmalara karşı olduğumuzu belirteceğiz."

Editör: TE Bilisim