ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van bu yıl kış mevsimi yaşamadı. Bir zamanlar metrelerce kar gören Vanlılar bu yıl neredeyse kış yaşamdı. Ancak sosyal medyada paylaşılan ve 1950’li yıllarda Van olduğu belirtilen fotoğraf hayrete düşürdü.

 

Soğuk havası ve kar yağışı ile bilinen Doğu Anadolu Bölgesi ve Van’da bu yıl kar neredeyse yağmadı. Kışın başlarında etkisini gösteren ve 2 gün boyunca yağan kar, sonrası yerini güneşli ve sıcak havaya bıraktı. İlkbahar mevsimi yaşayan Vanlılar, sıcak havadan oldukça memnun.

 

Van’da bahar havası yaşanırken, sosyal medya üzerinden paylaşım yapan vatandaşlar, Van’daki kar yağışı özlemlerini dile getiriyor. Bu dilek ve temennilerin yanı sıra önceki yıllara ait kar fotoğrafları da paylaşılarak eski günler yad ediliyor.

 

Ancak sosyal medya hesaplarından bir tanesi olan Twitter üzerinden paylaşılan bir fotoğraf akıllara durgun verdi. Unutulan Hakikatler hesabı üzerinden paylaşılan ve Van olduğu belirtilen fotoğrafta, Van’da 1950’li yıllarda yağan kar gösterildi.

 

Yapılan paylaşımda, "Serhat Şehirlerinden Van İlimizin 1950li yıllardaki kar manzarası. Elektrik direklerinin boyutuna ulaşan devasa kar kalınlığı..." denilerek, o döneme ait olduğu belirtilen fotoğraf paylaşıldı.

 

İŞTE O FOTOĞRAF:

 

 

İŞTE YAPILAN O PAYLAŞIMLAR:

 

Editör: TE Bilisim