Gürpınar’da yaz dönemi başında başlatılan ve yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin Kuran-ı Kerim öğrenme fırsatı bulduğu kurslar, düzenlenen programla sona erdi.

 

İlçe Müftülüğü tarafından Yeni Merkez Cami’de düzenlenen ve yaz boyunca Kuran-ı Kerim eğitimi alan öğrenciler ile din görevlilerin katıldığı programda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, çocukların İslam dininin değerleriyle büyümesinin önemli olduğunu vurguladı.

 

Kuran-Kerim’in ezbere değil, kalpten hissederek öğretilmesi gerektiğini anlatan Doğramacı, “Kuran-ı Kerim’i kalbimize nakış nakış işlemeliyiz. Bu konuna çocuklarımıza usulleri öğretmek gerekiyor. Çocuklarımızın İslam’ın değer ve ahlakıyla büyümesi çok önemlidir. Bir diğer konu ise herkes çocuğuna sahip çıkmalı. Birbirimize saygı ve hürmeti göstermeliyiz. Bu kapsamda yaz boyunca camilerimizi süsleyen öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” Dedi.

 

İlçe Müftüsü Alaaddin Hançer da çocuklara her zaman İslam’ın önemini anlatmak gerektiğini belirterek, yaz boyunca eğitim veren din görevlilerini tebrik etti. Yoğun ilgi gören programda öğrenciler, Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler, sureler ve İstiklal Marşı’ın 10 kıtasını okudu.

Editör: TE Bilisim