Geçtiğimiz yıl Gevaş Belediyesi tarafından birincisi düzenlenen ve büyük ilgi gören “Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği”nin bu yıl ikincisi düzenlenecek. Vizontele filminde Deli Emin karakterinin de canlandırılacağı şenlik öncesi gazetecilerle bir araya gelen Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, tüm vatandaşların bu etkinliğe katılması için çağrıda bulundu. Başkan Hakan, “Ben Gevaş'ın doğasını, güzelliğini, Artos’u ve Deli Emin'in o güzel yüreğini hmek isteyen bütün delileri Gevaş'a davet ediyorum.” Dedi. Deli Emin karakterini canlandıran Yılmaz Erdoğan’a da çağrı yapan Başkan Hakan, “Memleketin bütün delileri olarak, delice dünyaya bakan insanlar olarak Yılmaz hocayı da bu yıl hep birlikte pedalları çevirmeye bekliyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

BAŞKAN HAKAN KOLLARI SIVADI

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği” için Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan kolları sıvadı. Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve büyük ilgi gören şenlik için bu yıl hazırlıkları tamamlayan Gevaş Belediyesi, etkinliğe katılım için çağrıda bulundu. Şenlikle ilgili gazetecilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Sinan Hakan, 20 Mayıs’ta etkinliğin başlayacağını aktardı. Başkan Hakan, “Yine güzel bir Mayıs gününü geçiriyoruz Gevaş'ta. Malumunuz Vizontele filmi Gevaş'ta çekildiğinden mütevellit oradan aldığımız ilham ile Birinci “Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği”ni düzenlemiştik, şimdi de inşallah ikincisini yapacağız.” Dedi.

 

 

“DELİ GÖZÜYLE DÜNYAYA BAKACAĞIZ”

Amaçlarının doğayla bütünleşmek olduğunu ifade eden Başkan Hakan, “20 Mayıs'ta şenliğimizi yapıyoruz. Amacımız biraz doğa ile bütünleşmek ve Deli Emin karakterindeki o temiz duygularla, onun gözlüğüyle, gözüyle dünyaya bakabilmek, doğayla bütünleşmek ve biraz mutlu olmak. O noktada hazırlıklarımızı yapıyoruz. 20 Mayıs'ta bisiklet severleri, doğaseverleri, gençleri, yaşlıları, mutlu olmak isteyen herkesi birazda dünyaya delice bakmak isteyen bir delinin gözlüğüyle bakmak isteyen herkesi Gevaş'a davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.  

 

 

“HERKESİ BEKLİYORUZ”

Şenlikte düzenleyecekleri etkinliklerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Hakan, “Bu yıl programda bir kaç etkinlik daha yapacağız. Malumunuz Vizontele filminde Artos Dağı'na tırmanış vardı. Televizyon Artos'a çıkartılır. Bizde bu yıl Gevaş'ımızın hemen arkasındaki o güzel dağımıza yürüyüş yapacağız. Doğa Sporları Kulübü ile birlikte. Yine bisiklet parkurlarımız olacak. İlk parkuru hep beraber pedal çevirerek tamamlayacağız. Benim gibi acemilerin de süreceği bir parkur olacak. Daha sonra profesyonellerin sürdüğü bir parkur olacak. Akdamar Adası'nın karşısındaki sahilde inşallah bunu neticelendireceğiz. Bu yıl geçen yıllarda olduğu gibi yamaç paraşütü etkinliğimiz de olacak ve bunun haricinde akşamda güzel bir konser ile yerel sanatçıların katılacağı bu güzel konserle, halaylarla, türkülerle etkinliğimizi sonlandıracağız.” Dedi.

 

 

YILMAZ ERDOĞAN’A ÇAĞRI

Mutlu olmak için bir şeyler yapılması gerektiğini söyleyen Hakan, “Mutlu olmamız gerekiyor, mutlu olmak için de bu tür etkinlikler yapmamız gerekiyor. Ben Gevaş'ın doğasını, güzelliğini, Artosu ve Deli Emin'in o güzel yüreğini hmek isteyen bütün delileri Gevaş'a davet ediyorum. Ben Deli Emin ismini, Vizonteleyi kullanmamıza izin verdiklerinden dolayı Vizonteleye, BKM ekibine ve kıymetli Yılmaz Erdoğan hocama da teşekkür ediyorum. Onların katkıları çok önemli. Yılmaz Erdoğan Hoca geçen yıl gelemedi fakat bu yıl bekliyoruz. Memleketin bütün delileri olarak, delice dünyaya bakan insanlar olarak Yılmaz hocayı bu yıl hep birlikte pedalları çevirmeye bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

 

“RİSK ALDIK”

Gevaş ilçesinde geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Vizontele Deli Emin Bisiklet ve Doğa Şenliği” öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan flaş açıklamalarda bulundu. 2014 yılında görkemli bir programla Gevaş İlçesinde düzenlenen Akdamar Ayiniyle ilgili konuşan Başkan Hakan, 2 yıldır ayin programının güvenlik gerekçesiyle iptal edildiğini belirtti. Bu yıl ayinin yapılması halinde her türlü çalışmaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Hakan, Türkiye Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ile ilgili de flaş açıklamalarda bulundu. Ateşyan’ın Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde doğduğunu söyleyen Hakan, Ateşyan’ın ileri derecede Kürtçe bildiğini belirtti.

 

 

2014 YILINDA RİSK ALDIK

Hakan, “Biz 2014 yılında düzenlenen ayin programında siyaseten de riskli sayılabilecek bir i,lke imza attık. Gelen heyeti tarihte ilk kez Gevaş merkezde misafir ettik. 2014 yılında Rum Patriği de şaşımıza Gevaş’a geldi. Tarihte ilk kez bir Rum Patriği Van’a ve Akdamar adasına geliyordu. Bizde kardeşlik sofrası adı altında bir yemek tertipledik. Çok da olumlu tepkiler aldık. Ermeni Patriği Aram Ateşyan ile konuştuğumuzda Silvanlı olduğunu öğrendik. Anadili de Kürtçe. En az benim kadar Kürtçe konuşan biri. 5 veya 6 yaşlarında önce Türkçeyi öğrenmiş. Daha sonra Ermenice öğrenmiş. Kudüs’te eğitim alıp gelmiş. Yanında Süryani Patriği vardı o da Mardin Dargeçit’li. Kendileriyle iletişim dilimiz Kürtçeydi. Bu insanlarla çok ortak değerlere sahibiz. Ortaklıkları arttırma adına bütün dinlerin bu hoşgörü tarafını canlı tutma gibi bir düşüncemiz vardı. 2014 yılında yaptığımız aslında riskli bir hareketti. Biz doğru olduğuna inandık ve yaptık. İyi ki de yaptık. 2015 yılında da büyük bir hazırlık yaptık. 2015 yılında güvenlik sorunları ortaya çıkınca Kilisenin talebiyle ve alınan ortak bir kararla iptal edildi. 2016 yılında da aynı gerekçeyle iptal edildi. Ümidimiz bu yıl yapılacak olmasıdır. Yapılması gerektiğine de inanıyoruz.


ŞEHRİVAN HABER: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim