İstanbul merkezli 20 ilde, "paralel yapıya" yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 29polis hakkında, "casusluk, sahtecilik, yasa dışı dinleme, kişisel verileri kaydetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından gözaltı kararı alındı.

 

İSTANBUL ESKİ EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI DA LİSTEDE

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuran savcılık aralarında Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve Eski İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç hakkında gözaltı kararı çıkarılmasını talep etti.

Operasyonu Terör ve Organize Şubeleri ortak yürütüyor.

 

"BENİM PERSONELİMİ ALIYORLAR"

7 Haziran seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olan Nazmi Ardıç konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na konuştu. Ardıç, "Şu ana kadar beni arayan kimse olmadı ama muhtemelen geleceklerdir. Çünkü benim personelimi alıyorlar." diye konuştu.

"Adaylık süreci ile ilgili olabilir mi?" sorusuna Ardıç, "Bence ilgili. Çünkü 1,5 yıl beklediler. Aday olduktan sonra, bir dernek kurduktan sonra harekete geçtiler. Mahir Bey'in de alındığını duydum." diye cevap verdi.

 

ARDIÇ, FATİH BELEDİYESİ OPERASYONUNU GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Nazmi Ardıç, Fatih Belediyesi ve TOKİ ihalelerindeki usulsüzlük iddiaları ile ilgili operasyonu gerçekleştirmişti. Operasyonda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar da gözaltına alınanlar arasındaydı.

17 ve 25 Aralık operasyonunun ardından operasyonu yapan polis müdürlerinden Yakub Saygılı ve Mahir Çakallı haklarında açılan idari soruşturmalar kapsamında ihraç edilmişti

Editör: TE Bilisim