Van Belediyesi’nin kent genelinde başlatmış olduğu çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan çalışmalar birçok alanda ve mahallelerde ayrı ayrı ekipler tarafından sürdürülüyor. Yapılan çalışmaların uzun ömürlü ve kaliteli olması içinde belediye ekipleri ayrıca çaba sarf ederek çalışmalarını dikkat ile yürütüyor.

 

“TÜM MİNİBÜS VE OTOBÜS GÜZERGÂHLARI TAMAMLANACAK”

 

Çalışmalarını başlatmış olduğu tüm noktalarda öncelikli alt yapı eksikliklerini tamamlayan Belediye alt yapı çalışmalarının ardından bu kez asfalt ve üst yapı çalışmalarını yapacak. Yapılan çalışmalar devam ederken çalışmalara katılarak destek sunan vatandaşlar ise belediyenin çalışmalarından memnun olduklarını belirtti.Kent genelinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Bekir Kıran belediyenin 2013 yılı içerisinde kenttin tüm noktalarında çalışmalarının olacaklarını ve yapılan çalışmaların ardından kentte bulunan yol, asfalt, altyapı, su, kanalizasyon gibi sorunların tamamını çözmek için çok önemli çalışmalar yapmaya başladıklarını belirtti.

 

KIRAN: HER MAHALLEDEYİZ

 

2013 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi alt yapıya önem verdiklerini söyleyen Kıran, “Bu yıl drenaj çalışmamızı 30 km olarak belirledik. Bunun 15 kilometresini kendi ekiplerimizle, diğer 15 kilometresini ise ihale ederek yapmayı planladık. Şuan bulunduğumuz Cumhuriyet mahallesinde yüklenici firma bir haftadır işe başlamış ve 2 ay gibi bir sürede bu işi sonuçlandıracağız. Serhat mahallesinde 3 km’lik bir çalışmamız olacak. Süphan mahallesi ve Eminpaşa mahallesinde de 3 buçuk km’lik bir çalışmamız olacak. Bunlarla birlikte Kale yolu ve Eski Kale yolunda da çalışmalarımız başlayacak” dedi.

 

“BİRÇOK CADDE VE YOL BU YIL ASFALTLANACAK”

 

Asfalt,kaldırım ve parke taşı çalışmalarının da hızla devam edeceğini söyleyen Kıran ‘’Bu yıl bütün ana arter yollarımızdaki kaldırım, drenaj ve asfalt sorunları çözülecek. Kentimizin ana arter yolları sorunsuz bir trafik akışına sahip olacak. Kale yolu, Eski kale yolu, Eski Erzurum yolu, Beddiüzaman, Eski cezaevi sokak, Hıdırelez caddesi ve İskele caddesi gibi önemli yolları ve mahallelerimizin tamamını sorunsuz bir şekilde yılsonu programımıza kadar çalışarak tamamlayacağız. Ayrıca bunlar ile birlikte şehir merkezinde birkaç sokakta parke taşı çalışmamız eksik kalmıştı ihalemizi yaparak bu yollardaki sorunlarıda çözeceğiz. Bu ihale ile birlikte 15 bin metre kare parke taşı çalışması yapılacak” dedi.

 

“2013 YILINDA 200 BİN TON ASFALT SERİMİ YAPILACAK”

 

2009 yılından bu yana mahallelerde başlattıkları minibüs ve otobüs güzergâhlarınıile ilgili asfalt çalışmalarının bu yıl da devam edeceğini aktaran Kıran, bu yıl içerisinde eksik kalan 8 mahallemizdeki çalışmaları da tamamlayacaklarını belirtti. Kıran, “Bu yıl 200 bin ton asfalt çalışması planladık, bunun 100 bin tonunu kendi çalışanlarımızla diğer 100 bin tonunu ise iki ayrı yüklenici firmalara ihale ettik. Asfalt ekiplerimiz Yenimahalle, Buzhane, Eminpaşa ve Hatuniye mahallesindeki çalışmalarını tamamlamak üzeredirler. Tamamlanan çalışmaların ardından programda olan diğer mahallelerimize giderek çalışmalarına devam edeceklerdir” diye konuştu.

 

“BELEDİYE REİSİMİZDEN MEMNUNUZ”

 

Cumhuriyet mahallesinde devam eden drenaj çalışmaları ile ilgili konuşan mahalle sakini Polat Yürükoğlu belediyenin çalışmalarından memnun olduğunu söyleyerek ‘’Ben 78 yaşındayım doğdum günden bu yana bu mahalledeyim. Belediye çalışmalarından memnunuz. Evimizin önünde geçen sulama kanalı açıkken rezil oluyorduk. Kanalın içinden hayvanın iç organları, çocuk petleri gibi her türlü pislik geliyordu. Buradaki çalışmanın bitmesi ile birlikte temiz bir hayata ve çevreye kavuşacağız. Belediyenin diğer çalışmalarından da memnunuz bu reisimiz iyidir ve seviyoruz” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim