“Bugün günlerden özür” diyerek geçtiğimiz günlerde yetersiz şartlardan dolayı karla mücadelede başarısız olduğu için halktan özür dileyen ve örnek bir tavır sergileyen Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan seçildiği günden bu yana üst düzey çaba vermeye devam ediyor. Hizmet konusunda tüm şartları zorlayan, bireysel çabalarla, önemli girişimlerle Gevaş’ı olması gereken bir Gevaş yapmak için çabalayan Hakan, kah işçileri ile beraber çalışmada iş arkadaşı oluyor, kah bir köy evine gidip vatandaşlarla çay içiyor, kah kar temizleme çalışmasında kar mücadelesi veriyor... İlçeyi olumsuz şartlarda devralsa da büyük müjdeleri hiç eksik etmeyen Sinan Hakan, işte böyle bir süreçte yine müjdeli haberlerle geldi. Bu müjdeleri de Şehrivan ile paylaştı. Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, belediye olarak yaptıkları çalışmaları ve 2016 için düşündüklerini gazetemizle paylaştı. 2016 yılı için müjdeler veren Hakan, barış yılı temennisinde bulundu.

 

Belediyeyi devir aldıkların günden bugüne yaptıkları çalışmaları ve 2016’da yapacaklar olan çalışmaları anlattı. Hakan 2016 yılını toparlanma yılı olarak gördüklerini söyleyerek, Gevaş için yaptıkları işleri paylaştı. Gevaş’ın en büyük problemi olan yollar için çaba sarf ettiklerini dile getiren Hakan, ilçe merkezini çamurdan kurtardıkların vurgu yaptı. Bir diğer büyük sorunlarının belediye hizmet binası olduğunu belirten Başkan Hakan yeni hizmet binası içinde müjdeyi verdi. Hakan son olarak 2015 yılında iptal olan ‘Barış ve Sevgi Buluşması Festivali’ni 2016 yılında yapmayı planladıklarını belirterek, 2016 yılının barış yılı olması temennisinde bulundu.

 

“TOPARLANMA YILI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Gevaş ilçesi ve başkanlık olarak 2016 yılını toparlanma yılı olarak gördüklerini söylene Başkan Hakan, “Biz bu işe başladığımızda Gevaş’ta alt yapıdan, idari binaya ve yollarına kadar çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldık. Mevcut büyükşehir yasası içerisinde çok fazla hizmet alanları üretmek ya da fon kaynaklarına ulaşmakta zorlaştı, bu da bir gerçek. Bu zorluklar içerisinde biz 2 sene mücadelemizi verdik. Geldiğimiz nokta itibariyle biz 2016 yılını toparlanma yılı olarak görüyoruz. Temel problemleri toparlayacağız ve sonraki yıllarda da Gevaş’ın katma değerini yükselteceği, şehir olarak marka değerini, sosyal yaşamı daha anlamlı kılacak ve orada yaşayan insanların daha mutlu olmasına adına çalışmalar yapacağız.” Dedi.

 

HAKAN: İLK İŞ YOLLAR OLDU

Hakan, başkanlık olarak ilk işlerinin yolları olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bugüne kadar yürüttüğümüz en önemli iş, proje ve çalışma yollarla ilgilidir. Gevaş şehir merkezi biz geldiğimizde çamurdan geçilmiyordu. Geçtiğimiz sene Kültür Turizm Bakanlığından almış olduğumuz kısmi desteklerle, kalıcı olmamakla beraber bazı müdahalelerde bulunduk. En azından şehir merkezini çamurdan kurtaracak müdahalelerde bulunduk. Bu projemizin devamı onaylandı. İlçemiz turizmde öncelikli yöre kapsamında yanlış değilsem Van’ın tek ilçesi. Biz bundan hareketle Kültür Turizm Bakanlığının bazı fonlarından yararlanmak için çok büyük bir uğraş içerisine girdik. Bu anlamda projelerimizi yaptık. Ankara’ya bu anlamda gidiş-gelişlerimiz oldu. En son Sayın Başbakanımız ilçemizi ziyareti döneminde bunu kendileri ile paylaştık. Bu projemizin fonu da girişimler sonucu geldi. Kaynaklarımız şu anda YİKOP üzerinden geldi ve bizde bu ay içerisinde ihaleye çıktık. Gevaş şehir merkezimizi komple kilit ve parke taşı yapıyoruz. Bize ait olan yolları, sokakları, caddeleri ve merkez mahalleleri BSK asfalt halk dilinde sıfır asfalt dediğimiz, asfaltı yapacağız. Neticede Gevaş merkezin yol problemi çok güzle bir şekilde nihayete erdirilecek. Bu anlamda ben Sayın Başbakanımıza, bize güvenen, inanan tüm Gevaşlı hemşerilerimize teşekkür ediyorum.”

 

GEVAŞ KENDİ TAŞINI ÜRETİYOR

Gevaş’ın daha öncede birçok yerde haber olduğu kendi taşını üretmesiyle ilgili de konuşan Hakan, birçok çalışmalarında bu taşları kullanacaklarını ifade etti. Hakan, “Gevaş olarak kilit, parke, bordür taşlarımızı ürettiğimiz küçük ve güzel bir yerimiz var. Gevaş’ta yaptığımız ilk parkımızın taşlarını da burada ürettiğimiz taşlar ile yaptık. Bu tesisimiz de faal olacak. Ancak bu da ha çok taziye evleri, camilerimizin önü, küçük sokaklarımızı ve parklarımızı bu taşlar ile yapacağız.” Şeklinde konuştu.

 

GEVAŞ İÇİN YENİ HİZMET BİNASI

Gevaş’ın en büyük sorunlarından bir tanesi olan hizmet binasıyla ilgili de konuşan Hakan yeni hizmet binası için müjde verdi. Başkan Hakan şunları kaydetti: “Bir diğer büyük sorunlarımızdan bir tanesi idari binamız. İdari binamız 1975 model, Vizontele filminin çekildiği meşhur balkon konuşmasının yapıldığı bir bina. Fakat ihtiyaca kesinlikle cevap verebilecek düzeyde değil. İnşat kalitesi olarak da çok fazla kullanılabilecek bir bina değil. Bu konuda arayışlara girdik. Belediye bütçesi ile yeni bina yapacak bütçemiz yoktu. Uzun uğraşlardan sonra sağ olsunlar Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’yla bu durumu paylaştık. Kendisi bize 2 katlı, şık ve şu an ki mevcut binadan daha büyük güzel bir idari bina yapma sözü verdiler. Bizde bu anlamda projelendirme işlemlerine başladık. Kendileri ile birlikte bu anlamda çalışma içerisindeyiz. Niyetimiz bahar ayında bu binamızın temelini atmak.”

 

“RAHATLIKLA DAVET EDEBİLECEĞİZ”

Hakan, yeni hizmet binası ve diğer çalışmalar ile artık misafirleri daha rahat karşılayacaklarını söyleyerek, “Temelleri atıldıktan sonra belediye olarak ek binamızda hizmet vermeyi planlıyoruz. Akdamar beldemizde ve Gevaş ilçemizde binamız var. Şu anda meclis binası olarak kullandığımız bir yerimiz var. Bu anlamada 1 sezon idare edebilecek altyapımız var. İşler rayında gitmesi durumunda 2016 yılının yaz ayı içerisinde binamızın açılışını yapacağız. Ümit ediyorum ki artık Gevaş’ta misafirlerimizi daha gönül rahatlığı ile davet edebileceğiz.” Dedi.

 

ÇÖP KONUSU DA ÇÖZÜLÜYOR

İlçelerin en büyük sorunların çöp sorunu olduğunu belirten Hakan, “İlçe belediyelerinin en büyük iş konusu temizliktir. Çevrenin temizlenmesi ve çöplerin toplanması bu konuda çok önemlidir. Ara konusunda sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntıyı da geldiğimiz günden beri filomuza yeni araçlar ekliyorduk. Son olarak bir sıfır araç daha temin ettik. Ardından 2 araç daha filomuza katılacak. Dolayısıyla temizlik araçları konusunda da bir eksiğimiz kalmayacak. Yapacak çok iş var. Ancak bizim şu an üzerine yoğunlaştığımız, temel çalışmalarımız bunlar. 2016’da bu çalışmaların neticesinde Gevaş çok daha iyi bir yere gelecek. Bizde diğer projelerimize zaman ayırabileceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

HAKAN: 2016 ‘BARIŞ YILI’ OLSUN

2016 yılı beklentileri içinde konuşan Hakan 2016 yılının barış yılı olması temennisinde bulundu. Hakan son olarak şunları söyledi: “Geçtiğimiz sene çok güzle bir projemiz vardı. Başbakanlık fonlarından aldığımız destekle bu projeyi gerçekleştirecektik. Gevaş beynelmilel bir yerdir. Binlerce turistin geldiği, Van2a gelen her yüz turistin belki de yüzünün dahi görmek istediği Akdamar gibi bir değere sahibiz. Bunu bir festival ile süslemek istedik. 2015 Barış ve Sevgi Buluşması Festivalimiz vardı. İlk defa adada nikâh kıyılacaktı, dünyanın birçok yerinden konuklarımız vardı. Kardeş Türküler adada konser verecekti. Bir kardeşlik yemeğimiz olacaktı. Fakat yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı ne yazık ki festivali iptal etmek zorunda kaldık. Şartlar uygun olması takdirde 2016’da bu proje yerine getirilecek. 2016 yılı barış yılı olsun temennimiz var. O festivalle de biz barışı daha çok pekiştiririz.”


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim