Son LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından 25 il birinciliği elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Van Uğur Dershanesi Müdürü Celal Lenk, bu başarının geçmişten süregeldiğini söyledi. Uğur Dershanesi olarak bu başarılara alışık olduklarını ifade eden Lenk, “LYS 2013 maratonunda 38 puan türünden 25 il birinciliğini dershanemiz öğrencileri paylaştı. Ben hepsini kutluyor, bu başarılarının devamını diliyorum” dedi.
LYS’de 23 puan türünde il birincisi olan Mehmet Gülengül, başarılı olmasında düzenli çalışmanın, okul ve dershane öğretmenlerinin yanında ailesinin büyük katkısı olduğunu ifade ederek, “Bazı duygular vardır, kelimelerle anlatılamaz. Bizzat yaşanılır. İşte bende şu an bu duyguyu yaşıyorum. Başarılı olmamda emeği geçen aileme, okul ve dershane öğretmenlerime teşekkür ediyorum” dedi.
Hedefinde tıp okumak olduğunu dile getiren Gülengül, “Ben doktor olup, kendi halkıma hizmet vermek istiyorum” şeklinde konuştu.
LYS’de EK-YTM-2 puan türünde Van il birincisi olan Esra Çalımlı ise, başarılı olmasını azme, kararlılığa ve bir başarısızlıkla karşılaşıldığında pes etmemeye borçlu olduğunu belirterek, “Hukuk fakültesini bitirip hâkim olmak istiyorum. Kadın ve çocuk hakları konusunda bütün çabamı göstermek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Y-TS2 puan türünde Van il birincisi olan Zafer Aslan da, başarısında emeği geçen ailesi ve öğretmenlerine teşekkür ettiğini dile getirerek, öğretmen olmak istediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim