Van Büyükşehir Belediyesinin, Rojîn Kadın Yaşam Merkezi'nde kilim atölyeleri kursunda 6 ay boyunca eğitim gören 25 kadın kursiyer, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen eğitim ve sertifikaların ardından kadınlar, hem iş imkânına kavuştu hem de yeni bir mesleğe kavuştu.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı öncülüğünde kadınlara yeni iş ve meslek alanlarının oluşturulması ve meslek becerilerinin kazandırılması için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda kadınlara yönelik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezinde açtığı çeşitli atölyelerde kadınları istihdam ederken, diğer taraftan ise yeni kurslar açarak kadınlara mesleki alanlarda eğitimler veriyor.

 

KADINLAR YENİ MESLEK SAHİBİ OLDU

Rojin Kadın Yaşam Merkezinde bulunan kilim atölyelerinde 6 ay boyunca eğitim alan 25 kursiyer kadın eğitimlerin tamamlayarak sertifikalarını aldı. Tamamlanan eğitimlerin ardından sertifikalarını alan kadınlar bu zaman zarfı içerisinde kilim yapmayı öğrenirken diğer bir taraftan ise sertifikalarını alan kadınlar, yeni bir meslek edinmenin mutluluğunu yaşadı. 

Editör: TE Bilisim