Tuşba Belediyesi ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Ücretsiz ve Ödüllü Deneme Sınavı” yapıldı.

 

Tuşba İlçesinde bulunan 5’inci sınıftan, 12’nci sınıfa kadar 27 bin öğrencinin katıldığı sınav sabah saatlerinde başladı. Sınav öncesi okulları ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ve çok sayıda öğrenci velisi sınıfları gezerek öğrencilere başarılar diledi.

 

ÖZGÖKÇE: 27 BİN ÖĞRENCİMİZ KATILDI

Sınav öncesi Vali Haydar Bey Lisesi’nde bir açıklama yapan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, bu deneme sınavı ile bir ilke imza attıklarını söyledi. Özgökçe: “Burada her kademedeki öğrencilerimize başarılarını ölçebilecek önemli bir deneme sürecindeyiz. 16 Nisan’dan sonra TEOG sınavına 10 gün gibi bir süre kalıyor. Öğrencilerimizi bu süre içerisinde heyecanlarını atlatmaları anlamında ilçe genelinde deme sınavı yapıyoruz. Bu sınava yaklaşık olarak 27 bin öğrencimiz katılıyor. Burada başarılı olan öğrencilerimizi de ödüllendiriyoruz. Bizler özellikle ilçemizde öğrencilerimizin bizim değerlerimizle yetişmeleri için ciddi programlar yapmaktayız. Van’ın akademik başarısını daha üst düzeye taşıma adına arkadaşlarımızla geceli gündüzlü çalışıyoruz.” Dedi.

 

“SLOGANIMIZ EĞİTİME TAM DESTEK”

TEOG sınavına girecek olan öğrencilere başarılar dileyen Özgökçe, “ Bundan sonra da LYS’ye girecek olan öğrencilerimizin deneme sınavı başlayacak. Bizlerin biliyorsunuz Tuşba’daki sloganımız ‘Eğitime Tam Destek’ şeklindedir. Çünkü eğitimle ilgili en ufak bir aksama ciddi sorunlara mal olabiliyor. Bizler de geleceğimiz olan çocuklarımıza gözümüz gibi bakmaya çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımız gelecekte en iyi yerlere gelecektir” diye konuştu.

 

CEYLANİ: TUŞBA’NIN BÜYÜK DESTEKLERİ VAR

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani de eğitime verdikleri desteklerinden dolayı Tuşba Belediyesine teşekkür ederek, sınava giren öğrencilere başarılar diledi. Öğrencilere kitapçıklarını dağıtan Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe ve Tuşba Milli Eğitim Müdürü Ceylani öğrencilere başarılar dileyerek buradan ayrıldı.


ŞEHRİVAN EĞİTİM: HAKİM İNALÖZ

Editör: TE Bilisim