Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yüzünden 28 Şubat sürecinde kendilerinin ve yakınlarının cezaevine girdiğini iddia eden bir grup, yeniden yargılanma talebinde bulundu.

 

Kentteki bir kahvaltı salonunda "28 Şubat Mağdurları Aileleri İnisiyatifi" adı altında bir araya gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Fehmi Balkan, 28 Şubat öncesi ve sonrasında yakınlarının İslami hassasiyetlerinden dolayı gözaltına alındıktan sonra tutuklandığını belirtti. 28 Şubat sürecinde tutuklanan yakınlarının serbest kalması için çaba sarf edeceklerini anlatan Balkan, mağdur ailelerin sesini duyurmaya çalışacaklarını kaydetti.

 

“HÂKİMLER BİZATİHİ ALDIKLARI TALİMATLA KARAR VERMİŞLERDİR”

Mağdur ailelerinin eş, çocuk ve babalarına ceza veren hâkimlerin şuanda FETÖ’den tutuklandıklarını dile getiren balkan, “Yani örgüt üyesi olan hakimler, vicdanlarına, hukuka göre değil bizatihi aldıkları talimatla karar vermişlerdir. Bu cezaya delil olarak gösterdikleri dosya da yine FETÖ’cü polis ve savcılarca hazırlanmıştır. Yıllardır kumpaslar sonucu zindanlarda tutulan bu kardeşlerimiz sadece ve sadece mütedeyyin kimliklerinden dolayı hedef tahtasına oturtulmuşlardır. Bu insanların masumiyeti her geçen gün daha bir iyi anlaşılmakta ve zamanında oynanan tiyatroların perde arkası gün yüzüne çıkmaktadır. Geçen her zaman, bu masum insanların demir parmaklıklar arkasında kalmasına neden olan ve bunda direten sorumluların boynunda bir vebaldir. Geçmişte ne kadar büyük zulümler yapılmışsa, bu mustazaf insanların halen beton duvarlar ve kafesler ardında kalmaları da aynı zulmün devamı niteliğindedir.” Diye belirtti.

 

“GEREKLİ OLAN SÜRECİN İŞLETİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

28 Şubat ve FETÖ mağduru aileleri inisiyatifin gönüllük esasına dayandığını söyleyen Balkan, “İnisiyatifimizin temel dayanağı Yüce Rabbimizin rızasıdır. İnisiyatif gönüllülük esası üzerine bina edildiği için, her kesimden mağdur ailenin, inisiyatife müracaat edip üye olabileceklerdir. Van’da İnisiyatifimizi ilan ettiğimiz bugün ve saatte, yetkililere hitaben ilk mesajımızı buradan siz basın mensupları aracılığıyla vermek istiyoruz. Mağdur aileler kimseden herhangi bir lütuf ve af dilemiyoruz. 28 Şubat ve öncesinden, son yaşanan FETÖ tecrübesine kadar olan zaman diliminde, İslami kesimlere yapılan haksız baskılar, operasyon ve algılar sonucu tutsak edilen kardeşlerimize özgürlüklerinin ve haklarının geri verilmesini ve bunun için de gerekli olan sürecin işletilmesini talep ediyoruz. Kamuoyundan ve halkımızdan, girdiğimiz bu yolda bizlere duacı ve yardımcı olmalarını bekliyor, sesimize ses, gücümüze güç katmalarını istiyor saygılarımızı sunuyoruz.” Dedi.

 

“MAĞDURLAR YENİDEN YARGILANSIN”

Mağdur yakınlarından Ahmet Taş ve Salih Buldağ da, çocuklarının FETÖ mensuplarınca kurulan kumpaslarla içeri atıldığını ifade ederek, “Bizlerin yakınları sadece cezaevlerine atılmakla kalmadı. 15 Temmuz darbe kalkışmasına kadar cezaevinden cezaevine sürgün edilerek bizler de cezalandırıldık. Bazı arkadaşlarımız düğün kınaları ellerindeyken alındılar ve 17 yıldır cezaevlerindeler. Bizlerin tek talebi var. Bizler yakınlarımızın dosyalarının tarafsız hâkim ve savcılarla açılarak bağımsız bir yargı ile tekrar yargılanmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim