Van’da güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu, önceki gün 3 kişinin öldüğü ve 3 kişinin yaralandığı 4 ayrı olayın faili olduğu iddia edilen M.S.E.'nin, ölü olarak bulunduğu belirtildi. 8 Nisan günü girdiği ayakkabıcı dükkanında 2 kişiyi vurup yaralayan, ardından evine gidip eşini bıçaklayarak öldüren M.S.E'nin bugün cesedi bulundu. Şahsın aynı gün Van'ın Edremit İlçesi ile Karşıyaka Mahallesi'nde 2 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanması olaylarının süphelisi de olduğu belirtildi.

Van'nın Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde oturan M.S.E, 8 Nisan Salı günü Bahçıvan Mahallesi'nde Salih Oruk ve Vahcettin Payçu'nun ayakkabı dükkanına girerek kurşun yağdırdı. Oruk ve Payçu'yu yaralayan şahıs, buradan da evine giderek eşi T.E'yi bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından kaçıp ortadan kaybolan şahsın, bugün saat 11.30 sıralarında Gürpınar İlçesi Dikbıyık Köyü yakınlarındaki boş bir alanda cesedi bulundu.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şahsın aynı gün Van'ın Edremit İlçesi'nde eski Van Milletvekili Mustafa Bayram'ın evinin önünde meydana gelen silahlı çatışmada Mehmet Çartı'nın ölümü, Celalettin Balakan'ın yaralanması ile Karşıyaka Mahallesi'nde Esat Gencer'in ölümü ile sonuçlanan olayların da şüphelisi olduğu belirtildi. Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"İl Emniyet Müdürlüğümüz, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar sonucunda; 14 Nisan 2014 günü saat 11.30 sıralarında ilimiz Gürpınar ilçesi Dikbıyık Köyü yakınlarından silah seslerinin geldiği yönünde istihbarı bilgilerin alınması üzerine, hızlı bir şekilde Helikopterler vasıtasıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığından oluşan karma timlerle belirtilen ihbarın geldiği yere intikal edilmiş, olay yerine gidildiğinde 8 Nisan 2014 günü ilimiz merkezinde T.E., E.G. ve M.Ç.'nin öldürülmesi, C.B., S.O. ve V.P. isimli şahısların ateşli silahla yaralanması olayların şüphelisi olarak aranan M.S.E. isimli şahıs ölü olarak bulunmuştur. Meydana gelen olaylarla ilgili Adli Tahkikat ilgili birimlerimizce devam etmektedir."

Editör: TE Bilisim