30 Ağustos Zafer Bayramı Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de törenlerle kutlandı.

 

Van'daki kutlamalar kapsamında Valilik bahçesindeki Atatürk anıtına Valilik, Van Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Halk oyunları ve mehteran takımının gösterisiyle sona eren törene, Vali ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum amirleri, askeri erkan ve il emniyet müdürlüğü personeli katıldı.

 

Van'ın Başkale ilçesinde de kaymakamlık binası önündeki Atatürk anıtına çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, Garnizon Komutan Vekilli Piyade Yarbay Orhan Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Hati, İlçe Emniyet Müdür Vekilli İbrahim Erkalaycıoğlu, diğer askeri yetkililer, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

BİTLİS

Bitlis'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kutlama mesajları okundu.

 

Hatuniye Kız İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Vahdet Dalga tarafından günün anlam ve öneminin vurgulandığı konuşma yapıldı, öğrenciler şiirler okudu.

 

Törene Vali İsmail Ustaoğlu, Vali Yardımcısı Murat Kütük, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkamaz, askeri erkan ve kurum amirleri katıldı. Programın ardından Vali Ustaoğlu, makamında tebrikleri kabul etti.

 

MUŞ

Muş'ta Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören Vali Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Feyat Asya'nın Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

 

Öğrencilerin şiir okuduğu törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı aktarıldı.

 

Topçu Yüzbaşı Muhammet Sak, törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk'ün var oluşunun, haykırışının ve bunu dünyaya kabul ettirmesinin önemli adımlarından olduğunu söyledi. Sak, "Aziz Türk milletinin bağrından çıkan ve onun ayrılmaz bir parçası olan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dünya var oldukça Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, vatanın bölünmez bütünlüğünü, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollayacaktır." dedi.

 

Törenin ardından Vali Yıldırım, makamında tebrikleri kabul etti. Yıldırım ve beraberindeki heyet Garnizon Şehitliği'ni ziyaret ederek karanfil bıraktı ve dua etti.

 

Muş'un Malazgirt ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Kaymakam Soner Kırlı Cumhuriyet Meydanı'daki Atatürk anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Çiğit, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Kaymakam Kırlı törenin ardından makamında tebrikleri kabul etti.

 

HAKKARİ

Hakkari’de Valilik bahçesindeki törende, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Atatürk anıtına çelenk koydu.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı. Vali Toprak daha sonra makamında tebrikleri kabul etti. Törene İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı tören, tebriklerin kabulüyle sona erdi.

 

Törene, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Dündar Şahin Güngör, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Ortaay ve kurum amirleri katıldı.

 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kaymakam Muhammet Fuat Türkman’ın tebrikleri kabulüyle sona erdi.

 

Törene 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Baykal, Şemdinli Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Soydan ve kurum amirleri katıldı.

 

ERCİŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı Erciş ilçesinde törenle kutlandı. Kaymakamlık binası önündeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Emin Yılmaz, günün önemini vurgulayan konuşmayı yaptı. Daha sonra Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, tebrikleri kabul eti.

 

Törene İlçe Garnizon Komutanı Albay Kamil Tumba, Erciş Cumhuriyet Başsavcı Vekili Olgay Toy, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Aydın, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kurum amirleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

ÇALDIRAN VE BAHÇESARAY

Van’ın Çaldıran ve Bahçesaray ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü törenle kutlandı.

 

Hükümet Konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Büstüne çelenkler bırakıldı. Günün anlam ve önemini binaen bir konuşma yapan 1. Hutut Tabur Komutanlığında görev yapan Piyade Yüzbaşi Hakkı Gürol, "Tarih boyunca hür ve bağımsız bir şekilde varlığını devam ettiren Türk milleti büyük önder Atatürk'ün önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesini yüzbinlerce şehit vererek kazanmasını bilmiştir. Mustafa Kemal, Türk ordusuna “Hattı müdafaa yoktur. Sathı müdafaa vardı” bu sathı müdafaa bütün vatandır. Vanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz emrini vermiştir. Aziz şehitlerimizi minnet şükranla anıyor aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

 

Daha sonra Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Burada günün anlamına binaen bir açıklama yapan Dundar, "Türkiye gibi bir ülkede yaşadığımız için Allah’a hamd etmemiz lazım. İslamin sancaktarlığını yapmış ülkemizi dünyadaki Müslümanlar bir umut gibi görüyorlar. Anadolu tarihte olduğu gibi Arakan’da, Suriye’de, Irakt’a, Orta Doğu’da MÜslumanlara ‘Haçlı’ seferleri düzenleniyor, batının sömürücü zihniyeti kimseye karşılıksız bir silah vermez, verdiklerinde büyük beklenti için de olurlar. Bu bir haç ve hilal mücadelesidir. Bizim ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Bizleri de bölmeye çalışan güçler vardır. Hakkın batıla karşı mücadelesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum" dedi.

Törene Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Hudut Tabur Konutanı Piyade Binbaşı Ramazan Çokkıyak, İlçe Emniyet Müdür Vekili Serdar Çınar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki, İlçe Müftüsü Fikri Goncü, Sehit Gaziler Derneği Başkanı Abdurrahman Cimanağaç, komutanlar kurum amirleri halk katıldı.

 

Bahçesaray Kaymakamlığı önünde yapılan tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayarak, öğrencilerin şiirler okumasıyla devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Bahçesaray Kaymakamı Serhat Karabektaş’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle birlikte kutlama programı sona erdi.

 

Düzenlenen programa, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Serhat Karabektaş, AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, askeri personel, kurum amirleri, belediye başkan yardımcısı ve vatandaşlar katıldı. Program sonrası Kaymakam ve vatandaşlar, ilçedeki bir çay bahçesinde çay ile sohbet etti.

Editör: TE Bilisim