Van Büyükşehir Belediyesi 2010 yılında başladığı iftar çadırı geleneğini bu yılda sürdürecek. Belediye bu yılda iftar çadırı kurarak, günlük bin kişiye sıcak yemek verecek. Van Belediyesi’nin 2010 yılından beridir kurduğu çadırda yaklaşık 100 bin kişiyi konuk etmişti.

Van Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayının gelmesi ile birlikte hazırlık yapmaya başladı. Van Belediyesi Soysal İşler Müdürlüğü her yıl yoğun ilgi gösterilen iftar çadırını bu yılda açarak halkın hizmetine sunacak. Geçen yıllarda yaklaşık 100 bin kişiyi konuk eden Van Büyükşehir Belediyesi bu yıl da 30 bin kişiyi ağırlayacak.

 

ESKİ BELEDİYE BİNASI ARKASINDA AÇILACAK

 

Eski Büyükşehir Belediye binası arkasında kurulacak olan iftar çadırı ile ilgili hazırlıklar başlatılırken, günlük bin kişinin aynı anda oturabileceği şekilde hazırlıklar yapılıyor. Van Belediyesi Başkan yardımcısı Gülbahar Orhan, iftar çadırı ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Geçen yıllarda iftar çadırlarımızda 100 bine yakın kişiyi misafir ettik. Bu yılda aynı şekilde halkımıza hizmet vereceğiz. Halkımızı bu yılda en iyi şekilde çadırımızda konuk etmek için çabalıyoruz. Halkımızı çadırlarımıza bekliyoruz” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim