Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Van, Bitlis ve Hakkari'de 314 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

 

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde kar nedeniyle 151 mahalleye ulaşım sağlanamadığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin kapalı yollarda çalışmalara başladığının belirtildiği açıklamada, kar yağışının en yoğun olduğu Bahçesaray ilçesinde tüm köy yollarının kapandığı kaydedildi.

 

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar ve tipi nedeniyle Van-Bahçesaray yolu sabah saatlerinden itibaren kapandı. Karla mücadele ekiplerinin, tipinin etkisini azaltmasıyla yol açma çalışmalarına başlayacağı ifade edildi. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü verilerine göre de bölge genelinde havanın parçalı bulutlu ve kar yağışlı geçmesi öngörülüyor. Yetkililer, oluşabilecek buzlanma, don ve sise karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

BİTLİS

Bitlis ve ilçelerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle, 139 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yaptığı açıklamada, karla kaplı köy yolları açmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti. Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç, vatandaşları don ve buzlanma ile çığ tehlikelerine karşı uyardı. Karayolları ve belediye ekiplerince kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizliği yapılıyor. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önündeki karları kürekle temizliyor.

 

HAKKARİ

Hakkari'de de 9 köy ve 15 mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kapanan köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 

Editör: TE Bilisim