Van'da kavşakta meydana gelen trafik kazasında 4 aylık bir bebek hayatını kaybederken, 5 kişi ise yaralandı.

 

Kaza, Van, Muradiye Erciş ve Doğubayazıt yollarını birbirine bağlayan Karahan Kavşağı’nda meydana geldi. Sürücülerinin ismi öğrenilemeyen 65 EB 650 plakalı kamyonet ile 04 D 1988 plakalı kamyonetin çarpışması sonucu 4 aylık Nuran Sola hayatını kaybederken, her iki araçta bulunan Berivan F. Zelal S. Nurcan S. Maruf S. ve Muğdat C. ise yaralandı. Yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan minik Nuran’ın annesi hastanede kendine geldiğinde bebeğinin öldüğünü öğrenince bayıldı. İlk çocuğunu kaybeden anneye sakinleştirici iğne yapıldı.

 

Görgü tanıklarından Nurettin Özok, “Doğubayazıt yönünden gelen 04 D 1988 plakalı kamyonet kavşağa girdiği sırada Van istikametinden Erciş istikametine giden 65 EB 650 plakalı kamyonetle çarpıştı. Araç içinde annesinin kucağında bulunan 3-4 aylık bebeğin araç dışına düşmesiyle olay yerinde hayatını kaybetti. Her iki araç içinde bulunan ve yaralanan 5 kişi ise vatandaşlar ve ambulanslar tarafından hastaneye kaldırıldı” diye konuştu.

Karahan Kavşağı’nda ışıklandırma sistemi olmadığından şimdiye kadar 7 kişinin öldüğünü belirten vatandaşlar ise, “Bu kavşak yapılalı biz buraya ışıklama sisteminin yapılması için defalarca dilekçeler verdik. Karayollarına bildirdik ancak şimdiye kadar kimse bir şey yapmadı. Olan ölenlere ve yakınlarına oluyor. Yazık bu insanlar bu eksiklikten dolayı ölmesinler yazıktır. Buraya biran önce bir çare bulup kazaları önlesinler” dediler.

Jandarma ve polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparak, kaza ile ilgili soruşturma başlattı. 

Editör: TE Bilisim