ŞEHRİVAN ÖZEL : MERAL YILDIZ- İran'ın Hoy kentindeki 5.9'luk depremin vurduğu Van'ın Başkale ilçesinde eşi Reis Furat ve 4 çocuğunu kaybeden Nebahat Furat yaşadıklarını Gazetemize anlattı.

İran'ın Hoy kentindeki 5.9’luk deprem, Van'ın Başkale ilçesine bağlı 4 mahallede yıkıma neden oldu. Depremde evi yıkılan, eşi Reis Fırat (40), çocukları Fatma (7) ve Muhammet (6) Fırat ile 8 aylık bebeğini kaybeden Nebahat Fırat, çamaşır asmak üzere bahçeye çıktığı için enkaz altında kalmaktan kurtuldu. İran Hoy'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, Van Başkale'de yıkıma yol açtı. Depremin vurduğu 4 mahalleden Özpınar, yıkımın en fazla olduğu yer oldu.

EŞİ VE ÜÇ ÇOCUĞUNU KAYBETTİ

Depremde 9 kişinin hayatını kaybettiği Özpınar Mahallesi'nde, 21 kişi de yaralandı. Furat ailesinin yaşadığı kerpiç ev de depremde yerle bir oldu. Deprem anında çamaşır asmak üzere bahçede olan Nebahat Furat'ın evi yıkılırken, eşi Reis Furat, çocukları Fatma, Defne, Muhammet ve 8 aylık bebeği Hasret enkaz altında kalıp, yaşamını yitirdi.

“YUVAM YIKILDI...”

Eşi ile 3 çocuğunu kaybetmesi nedeniyle büyük acı yaşayan Nebahat Furat, evinin enkazının başında Kürtçe ağıtlar yakıp, feryat etti. Depremde evin enkazında kalmaktan tek kişinin kendisi olduğunu anlatan Nebahat Furat, “Mahallemizde 8 kişi hayatını kaybetti. Bunlardan 3'ü benim çocuklarım, 1'i de kocam. Yuvam yıkıldı. Allah'ım, sen bana yardım.” Dedi.

BİR AİLE DEPREMDE YOK OLDU

Gazetenize konuşan Nebahat Furat, “Eşim, yavrularım elimden kayıp gittiler. 9 aylık Hasret'im babasının koynunda ölüme gitti. Depremde çocuklarım Fatma (8), Defne (6), Muhammet (3) ve 9 aylık Hasret ile eşi Reis Furat'ı (32) kaybettim.” Diye konuştu. Cezaevinden 2 ay önce çıkan ve inşaat işçiliğine başlayan Reis Furat, eşinin yurda bırakmak zorunda kaldığı 4 çocuğunu geriye almak için gece-gündüz çalışıyordu. Özpınar ve Gelenler mahallelerinde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 9 vatandaş dün son yolculuklarına uğurlandı.

AKHİSAR VE İRAN SINIRINDA DEPREM

Nebahat Furat “Çamaşırları asmak için dışarıya çıkmıştım. Tam o sırada yer sarsıldı. Eşim ve çocuklarım içerde uyuyordu. Bir baktım ki ev yıkılmış. Eşim cezaevinden yeni çıkmıştı. İnşatlarda çalışmaya başlamıştı. Yuvada olan 4 çocuğumuzu geri alacaktık. Kızım Fatma okuyordu, büyüdüğünde öğretmen olmak istiyordu. Yavrularım ellerimin arasında kayıp gittiler. Hayatta hiçbir şeyim kalmadı" diye konuştu. Öte yandan önceki günlerdirss beşik gibi sallanan Manisa Akhisar'da 4.8, İran'ın Türkiye sınırındaki Hoy kentinde de 5.9'luk yeni depremler meydana geldi.

Editör: TE Bilisim