İpekyolu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kısa bir süre önce açılan 'İşaret Dili Kursu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

 

Açıklamalarda bulunan Van İşitme Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı ve Kurs Hocası Aydın Türk, haftanın üç günü burada kurs verdiklerini belirterek, “İki yıla yakındır burada kurs vermekteyiz, bayağı yoğunluk var. İlgi oldukça iyi, halkımızın bu duyarlılığı bizleri sevindiriyor. Kursiyerlerimize bir işitme engelli vatandaşımızla iletişim kurabilecek düzeyde bir eğitimle bin kelimeye yakın öğretiyoruz. Derneğimizde bazen işitme engelli arkadaşlarımızı getirerek burada pratik yaptırıyoruz. Şu anda 36 kursiyerimiz var” dedi.

Burada 40 günlük kurs sonrası başarılı kursiyerlere sertifika verdiklerini ifade eden Türk, “40 gün, yani 480 saat aralıksız kursumuzu takip eden başarılı kursiyerlerimize sertifika veriyoruz. Ücretsiz olarak verdiğimiz bu kursa tüm arkadaşlarımız faydalanabilir” ifadelerini kullandı.

 

Gizem Hallaç adlı kursiyer ise, bir hafta önce kursa başladığını belirterek, “Merak ettiğim için buraya gelmek istedim. Çevremde herhangi bir işitme engelli kimse yok. Ama öğrenmek istedim herkese de tavsiye ediyorum. Günlük yaşantımızda kullanabileceğimiz kelimeleri öğreniyoruz. Harfleri öğrenmeyle başladık, sayıları falan öğreniyoruz” diye konuştu.

Evin Karataşkaya da, işi gereği kursa geldiğini belirterek, “Bir hafta önce başladım. Benim meraktan değil bölüm gereği kursa geldim. Çocuk gelişimi bölümünü okuduğum için işaret dilini öğrenmek istedim. Günlük yaşantımızda bir işitme engelli ile iletim kurabilecek kadar öğrendik” dedi.

Editör: TE Bilisim