Hakkari’deki evinde pişmemiş bir fasulye tanesini ağzına atınca aniden boğulma tehlikesi geçiren 2 yaşındaki Heval Temeş, babası İsa Temeş tarafından hemen Hakkari Devlet Hastanesine ulaştırıldı.

Burada oksijen takılan çocuk daha sonra ambulansla Van’a kaldırıldı.

Beyninde hasar oluştuğu belirtilen küçük çocuk, Van Dursun Odabaş YYÜ Çocuk Yoğun Bakım servisinde tedavi altına alındı.

‘48 gündür entübe durumunda’

Vanmed’e konuşan baba İsa Temeş, oğlunun 48 gündür hastanede entübe durumunda olduğunu ve makinaya bağlı yaşadığını söyledi.

Tamamen iyileşmesi için bir umut olmadığını belirten baba Temeş, “Doktorlar iyileşse de sakat kalacağını ve yatalak olacağını söylüyor” dedi.

‘Mescitte yatıyorum’

Oğlundan uzak kalmak istemediği için eşiyle birlikte 48 gündür Van’da olduklarını anlatan baba Temeş, maddi imkânları olmadığı için otelde kalamadığını söyledi.

Eşinin çocuğun yanında kaldığını kendisinin de hastane yanındaki mescitte kaldığını belirten baba Temeş, “Annesi hastanede çocuğun yanında kalıyor, sürekli ayaklarını ovuyor, merhem vuruyor ki sakat kalmasın. Ben de mescitte kalıyorum. Otele gidemiyorum, öyle bir maddi imkânım yok. Zaten Hakkâri’ye gideceğim, ayda, iki ayda birkaç gün geleceğim, çünkü çalışmam lazım. Elimde bir hasta var, masraflarım oluyor, bunları karşılamak zorundayım” diye konuştu.

Kaynak: vanmed

Editör: TE Bilisim